AP
OI TENIS

Görges izbacila Radwansku, Murray sigurno u drugi krug

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2012. 22:12

Kiša je sve do 15 sati priječila put tenisačima i tenisačicama da krenu s odigravanjem svojih mečeva u 1. kolu Olimpijskih igara (Wimbledon).

Tada su tereni All England Cluba ipak otvoreni, ali je još ranije, prije 13 sati, na središnji teren, koji je bio pod krovom, krenuo meč druge nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske i Njemice Julije Görges.

I na kraju je ispala Radwanska, druga tenisačica svijeta i nedavna finalistica Wimbledona. Görges je nakon dva sata i 16 minuta slavila sa 7-5, 6-7(5), 6-4.

U trećem je setu Radwanska, nakon što je izvukla drugu dionicu dobivši tie-break, imala break prednosti (3-1), ali je do kraja prvo ispustila tu prednost, a onda kod 5-4 za Njemicu izgubila još jednom svoj servis.

Andy Murray, najveća britanska teniska nada na Olimpijskim igrama u Londonu, sigurno je izborio 2. kolo turnira u Wimbledonu gdje je sa 6-3, 6-3 slavio protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke...

Točno tri tjedna nakon što je u finalu trećeg Grand Slam turnira izgubio od Rogera Federera, Murray je ponovno izašao pred svoje navijače i nije razočarao. Murray je u glatka dva seta bio bolji od prijatelja s kojim je proveo trenirajući posljednjih 10-ak dana.

Bio je ovo 11. međusobni dvoboj ove dvojice i sedma pobjeda škotskog tenisača. Murray u 2. kolu čeka boljeg iz susreta Indijca Devvarmana i Finca Nieminena.

Recimo za kraj da je kiša u potpunosti omela nedjeljni program 1. kola tako da su odigrani samo mečevi koji su raspoređeni na centralnom terenu (pod krovom).

Kod tenisačica je Marija Šarapova sigurno izborila 2. kolo nakon što je sa 6-2, 6-0 slavila protiv Izraelke Shahar Peer.

OI, tenis, 1. kolo

Tenisači:

Murray - Wawrinka 6-3, 6-3

Tenisačice:

Šarapova - Peer 6-2, 6-0

Görges (Njem) - A. Radwanska (Polj, 2) 7-5, 6-7(5), 6-4

Linker
18. svibanj 2024 08:48