NJEMAČKA LEGENDA

Haas uživa: 'Vidio sam HNK i pio kavu u Hemingwayu, već mi se sviđa Zagreb!'

'Ovo mi je bila jedna od posljednjih prilika da igram u Zagrebu i Rotterdamu pa sam je i iskoristio'
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 08. veljača 2014. 09:38

U dvadeset godina profesionalne karijere nikada nije došao na turnir u Hrvatsku. Čak ni privatno, Tommy Haas, Nijemac s mjestom prebivališta na Floridi, nikada nije posjetio Lijepu našu. Između ostalog, to je jedan od razloga zašto je došao na Zagreb Indoors.

Napustio pressicu

- Ovo mi je bila jedna od posljednjih prilika da igram u Zagrebu i Rotterdamu pa sam je i iskoristio. Kako sam odlučio igrati Davis Cup, rekao sam si da želim igrati i europsku dvoransku turneju. Osim toga, San Jose je otkazan, a Memphis degradiran u turnir serije 250 pa je ovo bila dobra opcija - započeo je Haas.

Zagreb mu se, kaže, dopao. Kava u Hemingwayu i “žuta zgrada koja je dokaz lijepe arhitekture (HNK, napp. p.)” popravili su mu raspoloženje. Ipak, entuzijazam mu je na druženju s novinarima splasnuo kada smo spomenuli prošlotjedna zbivanja na Davis Cupu. Naime, nakon što su u prva dana riješili pitanje pobjednika, treći su dan predali jedan pojedinačni meč, a drugi je igrao Brands, zbog čega je njemački izbornik izviždan.

- Nemam što puno reći oko toga. Dobili smo Španjolsku, iako bez Nadala i Ferrera, pred punom dvoranom i to je veliki uspjeh - kazao je Haas i, na zamolbu da pojasni događaje iz Frankfurta, napustio novinsku konferenciju.

Tenisač koji imponira dugovječnošću bio je drugi igrač svijeta prije 12 godina. Ipak, ozljede su napravile svoje i postao je možda i najbolji tenisač koji nikada nije igrao Grand Slam finale.

- Da, sjećam se koliko je Roger bio sretan 2003. kada je osvojio prvi Grand Slam naslov. Kada igrač osvoji prvi, uvijek je gladan, želi još i lakše mu je doći do naslova kada zna kakav je to osjećaj. Ja, nažalost, nikada nisam to osjetio.

Najteži dani

Kada je imao najveću priliku u karijeri, umiješale su se ozljede (lakše je nabrojati što nije operirao nego što sve jest) i velika životna nesreća. Roditelji su mu imali tešku prometnu nesreću koju su jedva preživjeli.

- To su bili najteži dani moje karijere. U takvom trenutku shvatite da su sve ozljede koje prođete kao sportaš neusporedive s ovakvom stvari. Srećom, to mi je uzelo samo šest tjedana karijere jer se sve dobro završilo - zaključio je 12. igrač svijeta.

Linker
19. svibanj 2024 16:16