MICHAEL ERREY Afp
ATP ADELAIDE

Hačanov prejak za Marina, Čilić bez finala u Adelaideu, ali zato kum Dodig ima priliku osvojiti titulu

Čilić je pogodio samo 54 posto prvih servisa (Hačanov 71), imao je osam asova i tri duple pogreške1
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. siječanj 2022. 08:46

Marin Čilić je izgubio u polufinalu turnira u Adelaideu, najboljeg hrvatskog tenisača je nadigrao Karen Hačanov (ATP 29) sa 7:6(3), 6:3. Bila je ovo prva pobjeda za Rusa u trećem međusobnom susretu, a zanimljivo je istaknuti da je hrvatski izbornik Vedran Martić ponovo trener Hačanova nakon što se krajem prošle godine dogovorno razišao sa Čilićem.

U prvom setu nije bilo oduzetih servisa, jedinu priliku imao je Čilić, a Rus je tie-break otvorio s 3:0 i tu prednost je znao zadržati. U drugom setu je naš najbolji tenisač kod 1:1 propustio tri prilike za break, a kazna je stigla u sljedećem gemu kad je Hačanov iskoristio drugu break-loptu i otišao na 3:1, što mu je bilo dovoljno za pobjedu. Čilić je pogodio samo 54 posto prvih servisa (Hačanov 71), imao je osam asova i tri duple pogreške. I sljedećeg tjedna će igrati na turniru u Adelaideu, nakon čega slijedi Australian Open.

Ivan Dodig i Marcelo Melo su se plasirali u finale na istom turniru nakon što su sa 6:3, 6:7(6), 10:2 pobijedili Ariela Behara iz Urugvaja i Gonzala Escobara iz Ekvadora. Lanjskom osvajaču Australian Opena, Dodigu, ovo je 37. finale u karijeri u igri parova, a s Melom je igrao u periodu od 2013. do 2016. godine i imali su puno uspjeha. Između ostalog su osvojili Roland Garros 2015. godine i bili finalisti Wimbledona 2013. godine. U finalu će im protivnici biti Rohan Bopanna i Ramkumar Ramanathan, indijski par je nadigrao Tomislava Brkića (BiH) i Santiaga Gonzaleza (Meksiko) sa 6:2, 6:4.

Linker
20. travanj 2024 09:50