Simona Halep

 KENA BETANCUR/Afp
PRAVNA BITKA

Halep šokirana suspenzijom: ‘Nisam se dopingirala, bilo je samo male količine u urinu...‘

"Žalit ću se na besmislenu odluku i nadam se da će istina jednog dana izaći na vidjelo", kaže Rumunjka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. rujan 2023. 13:03

Rumunjska tenisačica Simona Halep (31), bivša osvajačica Wimbledona i Roland Garrosa, po prvi put je javno iznijela svoju reakciju na četverogodišnju suspenziju koju joj je izrekla Međunarodna agencija za integritet u tenisu.

- Šokirana sam, velika je nepravda ovo što se događa. Nikada se nisam dopingirala i to će jednog dana izaći na vidjelo. Pustit ću stručnjake da raspravljaju o bilo čemu jer oni znaju što je najbolje, a ja sam uvjerena da ću jednog dana dokazati da sam nevina i da sam čista. Jako sam razočarana i mogu reći da sam šokirana da se o jednom sportašu može suditi samo na temelju pretpostavki, bez konkretnih dokaza. Sve moje krvne pretrage bile su negativne i apsolutno nikakve zabranjene tvari nisu pronađene. U urinu je tek izašla mala količina Roxadustata i to je sve - istaknula je Halep, čije riječi prenosi rumunjski Prosport.

Najavila je kako će u borbi za pravdu uložiti žalbu Međunarodnom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei.

- Žalit ću se na ovu besmislenu odluku i nadam se da će istina jednog dana izaći na vidjelo. Borit ću se do kraja da te stvari dokažem - poručila je.

Roxadustat je ilegalna tvar koja pridonosi povećanju kisika u krvi te bržem stvaranju hemoglobina. Proizvod se inače može vrlo rijetko naći, a kod Halep je otkriven nakon testa nakon prvog meča na US Openu 2022. godine.

Rumunjska tenisačica nada se smanjenju četverogodišnje suspenzije.

Linker
06. svibanj 2024 04:51