CLIVE BRUNSKILL Afp
ZBOG IZJAVE O RUSIMA

Heroj Ukrajine javno prozvao Rafaela Nadala: ‘Molim te, reci mi kako je pošteno to da Ukrajinci umiru?‘

Stahovski je jedan od prvih ukrajinskih sportaša koji se priključio obrani domovine
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2022. 14:35

Pojedine izjave Rafaela Nadala nisu se svidjele Sergeju Stahovskom, ukrajinskom tenisaču koji je samo nekoliko mjeseci nakon objave mirovine reket zamijenio puškom i vojnom opremom.

Stahovski je jedan od prvih ukrajinskih sportaša koji se priključio obrani domovine od ruskih napada i možemo reći da je jedan od najglasnijih i najprisutnijih u svjetskim medijima koji gotovo pa svakodnevno prenose njegove stavove o invaziji i situaciji u ratom pogođenom području.

Ovoga puta, Stahovski se oglasio na Twitteru gdje je komentirao nedavne izjave španjolskog velikana o zabrani nastupa koju je Wimbledon odredio ruskim i bjeloruskim tenisačima.

"Mislim da to nije pošteno prema mojim ruskim prijateljima, mojim kolegama. Nisu oni krivi za ova događanja u ratu. Hajdemo vidjeti što će se događati u narednim tjednima, hoće li igrači donijeti nekakvu odluku...", izjavio je Nadal.

Uslijedio je potom odgovor Stahovskog:

"Natjecali smo se zajedno... Igrali jedni s drugima na Touru. Molim te, reci mi kako je pošteno to da se ukrajinski igrači ne mogu vratiti kući? Kako je pošteno to da ukrajinska djeca ne mogu igrati tenis? Kako je pošteno to da Ukrajinci umiru?"

Stahovski je, podsjetimo, nekoć bio 31. tenisač svijeta, a najpoznatiji po pobjedi nad Rogerom Federerom u 2. kolu Wimbledona 2013. godine.

Linker
25. travanj 2024 09:37