Petra Marčinko i Iva Majoli

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SJAJNA PETRA

HR heroina nakon pobjede u meču karijere: ‘Gubila sam od Nijemice, ali drugačije je kad igraš za Hrvatsku...‘

‘Iva Majoli cijelo je vrijeme bila uz mene. Pazila me, držala u fokusu...‘, kaže Marčinko.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. studeni 2022. 22:32

Teško da bi ikome bilo jednostavno da ujutro sazna da nekoliko sati kasnije mora uskočiti u cipele daleko iskusnije kolegice, a onda se još dogodi i da ekipa u prvom meču ostane bez očekivane pobjede i boda. A posebno je to težak teret nekome tko ima 16 godina. No, odgovor Petre Marčinko na ozljedu Donne Vekić i na iznenađujući poraz Petre Martić bio je - briljantan. Deklasirala je prvu njemačku igračicu Jule Niemeier i vratila hrvatsku reprezentaciju u igru.

- Je, bilo je teško, ali isto tako, Iva mi je cijelo vrijeme govorila "nema veze i ako izgubiš, samo trebaš ući opušteno". Da, bilo je 0-1, ali bez pritiska sam ušla u meč jer se nije puno od mene očekivalo - rekla je Petra nakon velike pobjede.

Nije ju omelo ni to što je od Niemeier izgubila u oba dosadašnja meča i pritom nije osvojila ni set.

- Istina je da sam dvaput izgubila od nje, oba puta na ITF turnir u Zagrebu, ali to je bila zemljana podloga, a ovi uvjeti i ovaj teren mi stvarno više odgovaraju. A i drugačije sam ušla u ovaj meč, drugačiji je bio fokus, popravila sam dosta stvari.

image

Petra s navijačima

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Još se malo osvrnula na meč i na konačan rezultat.

- Bilo je 6:3, 6:2, ali nisam imala takav osjećaj, baš sam to rekla i curama. Bila je to borba za svaki poen, za svaki gem. Rezultat govori da je bilo lagano, ali definitivno nije bilo jednostavno.

Dobila je prednost u odnosu na Anu Konjuh i pokazalo se to punim pogotkom.

- Iva je imala povjerenja u mene, što mi puno znači. Dobro sam igrala na treninzima i cijeli tjedan sam se pripremala na to da mogu uskočiti.

Omjer u reprezentaciji joj je savršenih 5-0.

- Nemojte me sada zacoprati, ha-ha. Drugačije je kad igraš za svoju državu, za reprezentaciju, kao i kad imaš izbornicu na klupi. Iva mi je puno značila u ovom meču, držala me u fokusu i pazila da ne bude padova.

Linker
18. travanj 2024 23:42