Cropix
SVE LOŠE NAKON PORAZA

'Hrana je bila očajna! Meso kao opanak, salate nejestive! Auto ispovraćan! Jad i bijeda!'

Srpskoj teniskoj reprezentaciji nije baš dobro sjeo poraz od Argentine u četvrtfinalu Davis Cupa. Argentinci su u Buenos Airesu slavili sa 4:1, a srpski izbornik Bogdan Obradović tvrdi kako je to gostovanje bilo najgore u njegovoj karijeri, što je i detaljno opisao.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 20. srpanj 2015. 13:55

"Ne želim tražiti alibi za poraz jer su nas Argentinci zaista nadigrali na terenu, ali za sve što smo tamo doživjeli neka ide njima na čast. Neka ih bude sramota! Ovo je najgore gostovanje ikada koje smo imali. Organizatori su se potrudili da nam na sve moguće načine otežaju tih nekoliko dana u Buenos Airesu", rekao je Obradović u razgovoru za Sportski žurnal i opisao što ih je sve dočekalo u Buenos Airesu.

"U dvorani uopće nisu puštali grijanje. Svečana večera bila je u nekom šatoru. Hrana koja je te večeri služena bila je hladna, nejestiva. Pa nismo mi na večeru otišli da bismo se slikali, već zato što su igrači gladni. Hrana je bila očajna i preostala tri dana. Jadno i bijedno! Nismo tražili ništa specijalno, ali dobijali smo meso koje je bilo kao opanak, neke salate koje se ne mogu jesti. Potpuna nebriga. U četvrtak navečer smo bili zatvoreni dva i pol sata u svlačionici, jer je u posjet dolazio njihov predsjednik. Ej, dva i pol sata! Igrači nisi mogli ići u hotel do 21 sat, a sutradan su igrali mečeve. Zatim, transport je bio očajan. Sjedili smo u automobilima koji su bili ispovraćani. Dušan Vemić i ja ušli smo u auto kako bismo krenuli na meč parova, povraćka je bila u njemu. Pitamo vozača o čemu se radi, a on odgovara: 'Netko je izgleda sinoć koristio auto'. A da ne govorimo o tome što su vozači lutali po Buenos Ajresu. Očito su nas svjesno željeli ometati", u dahu je ispričao ogorčeni izbornik Obradović i dodao još jedan primjer maltretiranja od strane domaćina.

"Pred Viktorov meč u petak, u svlačionicu ulazi lokalna doping kontrola. Traže od njega da im potpiše neke dokumente, a on ih gleda zbunjeno. To se nikako ne smije raditi prije duela, već poslije njega. Pozvali smo supervizora koji je ljudima iz doping kontrole objasnio da Viktor može obaviti, ali poslije meča. Oni kažu: 'Nismo znali da treba tako'. Ma nije da nisu znali, nego se prave blesavi", ispričao je Obradović anegdotu s Viktorom Troickim, koji je već bio kažnjen zbog dopinga.

Linker
14. rujan 2024 17:00