Screenshot: ESPN
NEMA LJUTNJE

HRVAT ILI SRBIN, TO JE ISTA STVAR? 'VELIKI GAF': Đoković ponovno završio uz hrvatsku zastavu!

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ponovno je završio na naslovnicama srpskih medija zbog jednog nenamjernog gafa, ovoga puta u režiji ugledne američke sportske televizije ESPN.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. studeni 2015. 21:29

Iako je jedan od najpopularnijih sportaša svijeta i o njegovom se životu zna gotovo sve, Amerikanci su u izvještaju s netom završenog Mastersa u Parizu objavili grafiku na kojoj je Đoković predstavljen kao Hrvat.

Greškica koju su susjedi nazvali 'velikim gafom' nije prva takva u Đokovićevoj dugoj i uspješnoj karijeri.

Ista stvar dogodila se i 2007. godine, na ATP turniru u Montrealu , kada je Đoković prilikom uručivanja trofeja predstavljen kao hrvatski tenisač.

Tada je dosta polemika podigla Noletova izjava 'Ne ljutim se na prevoditelja, Hrvat ili Srbin, to je ista stvar", a kasnije ju je dodatno objasnio ovim riječima:

"I ovoga bih se puta izdigno iznad nacionalističkih žabokrečina. Za nekoga u inozemstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, tko smo, šta smo. Zato nisam ni zamjerio niti sam pokušavao objasniti, jer i sam znam koliko mi truda treba da objasnim odakle dolazim i gdje je taj brdoviti Balkan".

Linker
24. rujan 2024 11:20