Ana Konjuh, Iva Majoli i Dona Vekić

 DAMIR KRAJAC Cropix
TEŽAK PROTIVNIK

Hrvatska igra protiv Njemačke za finale Billie Jean King Cupa: ‘Sigurno je da smo mogli i bolje proći‘

‘Veliki plus je da se ovo natjecanje napokon vraća u Hrvatsku‘, kaže Iva Majoli.
Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2022. 15:54

Ženska hrvatska teniska reprezentacija će u studenom ove godine igrati protiv reprezentacije Njemačke u doigravanju za plasman u kvalifikacije za finalni turnir Billie Jean King Cupa 2023., odlučeno je ždrijebom u londonskom sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF).

Dvoboj je na rasporedu 11. i 12. studenoga, a igrat će se u Hrvatskoj s obzirom na to da je posljednji dvoboj ovih dviju reprezentacija odigran na njemačkom tlu.

Hrvatska se u ždrijebu našla među osam nepostavljenih reprezentacija, dok je Njemačka bila među nositeljima s obzirom na poziciju na ljestvici reprezentacija u Billie Jean King Cupu.

Tijekom dva dana bit će odigrana četiri pojedinačna dvoboja i jedan meč parova, koji odlučuje o pobjedi, ako je rezultat 2-2. Prvog dana su na rasporedu dva pojedinačna meča, a preostala dva i dvoboj parova bit će odigrani drugog dana.

"Sigurno je moglo biti bolje, jer je među potencijalnim suparnicima bilo ekipa koje bi bilo lakše svladati. No, vjerujem u naše djevojke, mislim da imaju kvalitetu za pobjedu protiv bilo koje reprezentacije iz ovog društva. Vjerujem da će naša prednost biti igranje kod kuće, odnosno, da će pubika dati svoj dio. Svakog respektiramo, ali i nadamo se pobjedi. Veliki plus je da se ovo natjecanje napokon vraća u Hrvatsku. Idemo se boriti i idemo proći", izjavila je izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli u službenom priopćenju Hrvatskog teniskog saveza (HTS).



Parovi doigravanja za plasman u kvalifikacije za finalni turnir Billie Jean King Cupa (11. i 12. studenoga)

Nizozemska - Francuska (1)

HRVATSKA - Njemačka (2)

Rumunjska (3) - Mađarska

Austrija - Latvija (4)

Japan (5) - Ukrajina

Argentina - Brazil (6)

Slovenija - Kina (7)

Meksiko - Srbija (8).

Linker
26. travanj 2024 20:41