Dino Prižmić

 Istarska Rivijera
SPLITSKI WUNDERKIND

Hrvatska od sutra ima najboljeg mladog tenisača na svijetu! Nevjerojatnim nizom osvojio peti naslov

Prižmić je na ITF turniru u Poreču u posljednja tri meča izgubio ukupno deset gemova
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. ožujak 2023. 16:09

Četvrtfinale: jedan gem. Polufinale: četiri gema. Finale: pet gemova. To je sve što je Dino Prižmić (17) prepustio svojim suparnicima u posljednja tri meča ITF 15k turnira u Poreču. Na prvoj od tri postaje Istarske rivijere, splitski teniski "wunderkind" doslovno se prošetao do naslova.

U nedjeljnom finalu, Prižmić je sa 6:3, 6:2 svladao šestog nositelja, Švicarca Mirka Martineza, i tako osvojio svoju petu ITF titulu u karijeri. Prošle godine uzeo je tri naslova u Monastiru te jedan u Heraklionu, što ga je i dovelo u društvo najboljih 500 igrača svijeta.

Novim trijumfom, Dino je osigurao novi velik skok. Na ATP ljestvici napredovat će za još 30 mjesta, na svjetski broj 381, i postati najbolji svjetski tenisač ispod 18 godina. Dosad je tu laskavu poziciju držao njegov češki vršnjak Jakub Menšík (ATP 391.).

- Zadovoljan sam kako sam igrao. U početku sam krenuo možda malo opušteno, ali uspio sam završiti meč i drago mi je što sam osvojio turnir - rekao je Prižmić.

Prije Martineza, u Poreču je redom izbacio sunarodnjaka Luku Mikruta, zatim Čeha Nejedlyja, Nijemca Prechtela te Talijana Capecchija. Što se tiče malog jubileja, petog naslova na ITF razini, talent iz Akademije Ivana Ljubičića poručio je da ih - ne broji.

- Meni je važno da treniram i rezultati će doći. Stvarno mi je drago zbog ove pobjede.

Istarska rivijera seli u Rovinj, gdje su već počele kvalifikacije, a nakon toga će se još igrati u Opatiji.

Linker
25. travanj 2024 22:39