Ivan Dodig i Donna Vekić

 DAVID GRAY Afp
United cup

Hrvatska ostala bez četvrtinala, Srbija igra za prolaz dalje, a jedna je reprezentacija već u polufinalu

Hrvatska na kraju nije uspjela izboriti četvrtfinale United Cupa, Nijemci već sad ispred nas
Piše: HinaObjavljeno: 03. siječanj 2024. 10:55

Hrvatska teniska reprezentacija čekala je noćas rezultate iz drugih skupina u grupi United Cupa koja se igra u Sydneyu, ali na kraju nije uspjela izboriti prolaz dalje. Kobnim se pokazao poraz parova u okršaju protiv Nizozemske, pa će u zadnjem četvrtfinalu igrati netko iz trolista Njemačka - Kanada - Grčka, nakon što potonje dvije reprezentacije odigraju svoj susret.

image

Poljska reprezentacija

COLIN MURTY Afp

A teniska reprezentacija Poljske plasirala se već u srijedu u polufinale United cupa nakon što je u Perthu pobijedila Kinu sa 3-0.

Bodove su Poljskoj osigurali prva tenisačica svijeta Iga Swiatek pobjedom 6-2, 6-3 protiv Qinwen Zhang i Hubert Hurkacz koji je sa 6-3, 6-4 svladao Zhizhen Zhanga.

Poljska je slavila i u meču mješovitih parova, Kataryna Piter i Jan Zielinski su bili bolji od Fajinga Suna i Xiaodija Youa sa 6-3, 5-7, 10-7.

Poljska sada putuje u Sydney gdje se igraju polufinalni susreti, a pridružit će im Srbija ili Australija koje se sastaju u drugom četvrtfinalnom okršaju dana u Perthu.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je bio spriječen zbog problema sa zglobom, trebao bi igrati protiv Alexa de Minaura u prvom pojedinačnom meču.

Francuska se pak plasirala u četvrtfinale nakon što je u Sydneyu pobijedila Italiju s 3-0. Prvi bod Francuskoj donio je Adrian Mannarino pobjedom protiv Lorenza Sonega 6-4, 6-4, a pobjedu je osigurala Carolina Garcia koja je sa 6-4, 5-7, 6-4 bila bolja od Jasmin Paolini. Francuska je pobijedila i meču parova 7-6, 6-4.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv Norveške, koja je prva u Grupi F, a pobjednik tog dvoboja igrat će u polufinalu protiv Poljske.

Linker
02. svibanj 2024 15:20