Petra Marčinko

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NIŠTA OD ELITNE SKUPINE

Hrvatska po peti put izgubila od Njemačke, Petra Marčinko ipak nije uspjela protiv suparnice iznenađenja

Poraz je Hrvatsku ostavio još najmanje jednu godinu u Prvoj skupini Euro-afričke zone.
Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2022. 17:45

Tenisačice Njemačke svladale su reprezentaciju Hrvatske sa 3-1 u dvoboju doigravanja Billie Jean King Cupa odigranom u riječkoj dvorani Zamet, a pobjednički bod Njemicama donijela je Anna-Lena Friedsam koja je u četvrtom pojedinačnom meču sa 6-4, 6-1 nadigrala Petru Marčinko.

Njemice su se još jednom pokazale nepremostivom preprekom za hrvatsku reprezentaciju. Ovo je bio njihov peti međusobni dvoboj i peta pobjeda njemačkih tenisačica.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U prvom subotnjem meču Jule Niemeier je svladala Anu Konjuh sa 6-2, 6-1 i donijela prednost Nemačkoj.

Nakon tog dvoboja njemački izbornik Rainer Schuettler iznenadio je odlukom da 20-godišnju Evu Lys, koja je u petak iznenađujuće svladala Petru Martić, zamijeni 28-godišnjom Anna-Lenom Friedsam, kojoj je to bio prvi nastup u pojedinačnoj konkurenciji za reprezentaciju.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

No, Friedsam je u potpunosti opravdala njegovo povjerenje donijevši Njemicama pobjednički bod slavljem protiv Petre Marčinko koja je zablistala u petak pobijedivši Jule Niemeier.

Marčinko je i protiv Friedsam bila konkurentna do posljednja dva gema u prvom setu. Kod 4-4 je 16-godišnja Zagrepčanka propustila 15-40 na servis Friedsam, a u sljedećem gemu je nakon spašene ‘break-lopte‘ i propuštene prednosti izgubila servis, a time i prvi set.

Friedsam je na krilima takvog raspleta nastavila svoj niz osvojivši i prvih pet gemova u drugom setu. Marčinko je uspjela osvojiti samo utješni gem, prije nego što je iskusna Njemica još jednim sigurnim servis-gemom za 80 minuta donijela svojoj reprezentaciji plasman u kvalifikacije za završni turnir Billie Jean King Cupa 2023.

Poraz je Hrvatsku ostavio još najmanje jednu godinu u Prvoj skupini Euro-afričke zone.

Njemačka će biti uvrštena u ždrijeb kvalifikacija koji će u nedjelju (15 sati) biti održan u Glasgowu.



HRVATSKA - NJEMAČKA 1-3

Petra Martić - Eva Lys 1-6, 4-6

Petra Marčinko - Jule Niemeier 6-3, 6-2

Ana Konjuh - Jule Niemeier 2-6, 1-6

Petra Marčinko - Anna-Lena Friedsam 4-6, 1-6

Linker
24. travanj 2024 06:20