TOM DUBRAVEC Cropix
PRVI DOMAĆI USPJEH

Hrvatska tenisačica protutnjala turnirom: ‘Sad sam se vratila među 150 najboljih, sljedeći cilj je Top 100‘

Vrbovčanka je sjajan tjedan zaključila pobjedom u finalu ITF W75 turnira u Splitu
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 06. travanj 2024. 16:22

Hrvatska tenisačica Jana Fett protutnjala je ITF turnirom u Splitu. U pet odigranih mečeva izgubila je tek jedan set. Dominirala je cijeli tjedan, rušila redom Abduraimovu, Mikulskyte, Erjavec, Udvardy, dok je u u finalu pala Turkinja Ipek Öz sa 6:0, 6:4. Fett je ovaj tjedan jako dobro služio servis, splitskoj publici priuštila je vrlo atraktivan tenis.

Nakon što je u finalu prvi set dobila sa 6:0, činilo se kako će ovaj meč biti samo određivanje posla. Ipak, öz je u drugom setu pružila dostojan otpor i uzela četiri gema. Meč je bio izuzetno atraktivan za gledatelje, dok se na centralnom terenu na Firulama skupio značajan broj teniskih zaljubljenika.

Prvi tjedan teniskih uzbuđenja u Splitu završen je pobjedom hrvatske predstavnice, što je lijepa najava za turnir tenisača sljedeći tjedan. Fett je ovim naslovom došla na 147. mjesto WTA ljestvica, dok u budućnosti gleda prema Top 100.

- Sretna sam što sam osvojila titulu u Hrvatskoj, nikad mi to nije pošlo za rukom tako da sam jako sretna s ovim tjednom - započela je pobjednica ITF turnira u Splitu koja se osvrnula na finale.

- Uvijek će biti oscilacija, nisam očekivala ni tako lagan prvi set, Ipek je odlična igračica. Drago mi je da sam se uspjela izvući iz rupe u drugom setu i okrenuti meč na svoju stranu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Fett ovim naslovom nastavlja svoj put...

- Sada sam ušla u 150, sljedeći cilj je ući među 100 i nadam se da ću to ostvariti do kraja godine.

Otkrila je i što slijedi.

- Vjerojatno ću za tjedan dana nastupiti na WTA turniru u Stuttgartu, nadam se da ću zadržati ovakvu razinu igre i doći do dobrog rezultata.

Hrvatsku žensku reprezentaciju očekuje pak nastup u Euro-afričkoj zoni Billy Jean King Cupa u Litvi, tamo Jane neće biti.

- Drago mi je što su Marin Bradarić i Izo Žunić preuzeli reprezentaciju, mislim da su to odlične osobe. Bili su tu ovaj tjedan i puno nam pomagali. Drago mi je zbog njih, nadam se da ću na sljedećim akcijama i ja zaigrati za reprezentaciju, dok curama želim svu sreću u Vilniusu - zaključila je Fett.

Nakon što je sezonu otvorila nastupom u kvalifikacijama za Australian Open, dok je prošli tjedan bila na WTA turniru u Antalyji, naslov u Splitu sigurno će Janu napuniti samopouzdanjem pred WTA 500 u Stuttgartu. Pet glatkih pobjeda na Firulama ostvareno je protiv vrlo dobrih igračica, stoga Vrbovčanka ima razloga za optimizam.

Linker
06. travanj 2024 16:22