Tara Würth

 Vladimir Dugandžić/Cropix
DRUGI PORAZ

Hrvatske tenisačice izgubile i od Bugarske, šanse za prolazak u viši rang svedene su na teoriju

Petra Marčinko je u prvom meču izgubila od Karatančeve, dok je Taru Würth svladala Topalova
Piše: HinaObjavljeno: 11. travanj 2023. 16:34

Hrvatske tenisačice doživjele su i drugi poraz na turniru Prve skupine Billie Jean King Cupa u turskoj Antalyji. Nakon Danske izgubile su i od Bugarske.

Nakon poraza od Danske (1:2), hrvatske tenisačice izgubile su i od Bugarske koja nakon prva dva meča vodi s nedostižnih 2:0.

U prvom meču dana Petra Marčinko je izgubila od Lie Karatančeve sa 6:4, 3:6, 3:6. Hrvatska tenisačica je u trećem setu vodila sa 3:1, no njezina suparnica je osvojila pet gemova u nizu i tako donijela pobjedu svojoj reprezentaciji.

U drugom okršaju Gergana Topalova bila je bolja od Tare Würth sa 6:4, 2:6, 6:3.

Würth je u prvom setu povela s 4:1 uz dva breaka, no Topalova je uzvratila s pet gemova u nizu i tri oduzeta servisa za 6:4. U drugom setu je hrvatska tenisačica povela 2:0, Bugarka je uzvratila izjednačivši na 2:2, no u nastavku seta Würth je nanizala četiri gema za 6:2 i izjednačenje u setovima.

U trećem setu Tara je napravila prvi break povevši 2:1. No Topalova je odmah uzvratila izjednačivši na 2:2. Bugarska tenisačica je pri vodstvu 3:2 još jednom oduzela servis svojoj suparnici i potom povela 5:3. Würth je u devetom gemu imala dvije break-lopte za povratak u meč, ali ih nije iskoristila.

Slijedi još meč parova za koji su prijavljene Würth i Lucija Ćirić-Bagarić s hrvatske, te Isabella Šinikova i Julija Terzijska s bugarske strane.

Linker
24. travanj 2024 01:20