AFP
VELIKI PREOKRET

Hrvatski div napravio senzaciju dana: Karlović bez pardona ušutkao švicarsku zvijezdu i publiku!

Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2015. 21:22

Hrvatski tenisač Ivo Karlović u srijedu je pobijedio u 1. kolu ATP turnira u Baselu četvrtog igrača svijeta Švicarca Stana Wawrinku sa 3-6, 7-6 (2), 6-4 nakon sat i 48 minuta igre.

U prvom setu obojica su imala po dvije prilike za "break". Karlović svoje nije iskoristio, ali Wawrinka, dvostruki Grand Slam pobjednik, jest. Švicarac je na startu drugog seta opet oduzeo servis Karloviću i poveo 2-0. No, Karlović je uspio vratiti servis, a potom je bio uvjerljiv u tie-breaku.

U odlučujućem setu Karlović odmah dolazi do prednosti oduzetog servisa i uspješno ju je uspio sačuvati i plasirati se u 2. kolo. Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj, i tek druga pobjeda Karlovića.

U sljedećem kolu Karlović ide na Srbina Dušana Lajovića, 93. igrača svijeta. Karlović vodi sa 2-0 u međusobnim dvobojima, a posljednji su igrali ove godine u Acapulcu

Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Basela nakon što je bio bolji s 6-3, 7-6 (3) od Švicarca Marca Chiudinellija. U drugom kolu Čilića čeka ruski tenisač Teimuraz Gabašvili.

Borna Ćorić zaustavljen je u 1. kolu od 12. igrača svijeta Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-3, 6-2. Anderson je za samo sat vremena igre nadigrao Ćorića, koji je svoje servise gubio na počecima setova. Ćorić tako već treći turnir zaredom završava porazima u 1. kolu, u Šangaju je izgubio od Čilića, a u Moskvi od Jevgenija Donskoja.

Linker
23. rujan 2024 05:34