Mili Poljičak

 RONALD GORSIC Cropix
ZASTRAŠUJUĆE PORUKE

Hrvatski tenisač primio teške uvrede i prijetnje ubojstvom: ‘Hvala vam na podršci, puno mi znači‘

Milijeva ironična reakcija, zapravo, najbolji je odgovor frustriranim kladioničarima
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 20:53

Mili Poljičak poražen je u osmini finala ATP Challengera u francuskom Roanneu. Nakon dva sata i 15 minuta igre, 20-godišnjeg Splićanina svladao je David Jordà Sanchis sa 3:6, 6:3, 6:4.

Španjolac, inače 427. igrač svijeta, do glavnog je ždrijeba stigao kroz dva kola kvalifikacija, a s obzirom na to, ali i da je Poljičak bolje rangiran na ATP ljestvici (327. mjesto), hrvatski tenisač u meč je ušao s etiketom favorita. Barem na papiru.

No teren je bio i ostao jedino pravo mjerilo u sportu, pa je tako Sanchis uhvatio četvrtfinale. Ipak, dio frustriranih gledatelja, točnije kladioničara, ne može se pomiriti s tom činjenicom.

Par sati nakon završetka meča, Poljičak se na Instagram profilu "pohvalio" porukama koje je dobio. Inbox hrvatskog tenisača okupirali su njemu nepoznati ljudi, koji su ga zasuli uvredama, ali on je na to sve reagirao s kratkom ironičnom porukom: "Hvala vam na podršci, puno mi to znači".

Naime, nije teško pretpostaviti da su autori poruka bili kladioničari koji su, očito, uplatili na njegovu pobjedu u ovom meču. Ova, ružna praksa nije novost na teniskom planetu, s obzirom na to da su se igrači već susretali s ovakvim situacijama.

Poljičku su, između ostalog, pisali da je "smeće" i "kur*a", a oni najfrustriraniji su otišli i "korak dalje", napisavši mu "da će ga ubiti".

Milijeva je ironična reakcija, zapravo, najbolji odgovor na ovakve u potpunosti neprimjerene i prilično bolesne pa i zakonski kažnjive poruke.

image
SCREENSHOT/INSTAGRAM

Linker
10. listopad 2024 20:54