Dino Prižmić

 Goran Šebelić/Cropix
CHALLENGER U ZADRU

Hrvatski tinejdžer nastavlja seriju: pomeo bivšeg top 100 igrača i osigurao novi najbolji renking karijere

Najbolje rangiranom svjetskom tenisaču do 18 godina ovo je šesta pobjeda zaredom
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. ožujak 2023. 14:26

Dino Prižmić se ne zaustavlja. Tjedan dana nakon što je postao najbolje rangirani svjetski tenisač ispod 18 godina (trenutačno je 381.), nastavio je pobjedničku seriju i plasirao se u osminu finala Challengera u Zadru.

Splićanin je u prvom kolu očitao lekciju bivšem članu top 100, bosanskohercegovačkom tenisaču Mirzi Bašiću (ATP 449.), prepustivši mu samo četiri gema. Bilo je 6:1, 6:3 za sat i 16 minuta igre za Prižmića, koji je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom, a ovo mu je šesta pobjeda zaredom. Odigrao je perfektan meč na reternu, iskoristivši svih pet prilika za break, dok je sam spasio pet od šest break-lopti.

Prižmić je prošli tjedan zbog želučane viroze preskočio ITF turnir u Rovinju, a u tjednu prije toga je na furiozan način osvojio naslov u Poreču, izgubivši u zadnja tri meča na turniru sveukupno 10 gemova.

Zadar je, međutim, razina više, na korak do ATP-ja, zbog čega pobjeda nad Bašićem ima još veću vrijednost. Njome je osigurao pomak za još osam mjesta na ljestvici, na broj 371.

Za ulazak u četvrtfinale borit će se protiv boljeg iz meča između Nijemca Jahna i Slovaka Kovalika.

Linker
20. travanj 2024 05:14