Tena Lukas i Dalila Jakupović

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
MAKARSKA OPEN

Hrvatsko-slovenski tandem borit će se za naslov: Tena Lukas i Dalila Jakupović prošle u finale parova

U nedjeljnom finalu Lukas i Jakupović će igrati protiv srpskog para Krunić/Danilović
Piše: HinaObjavljeno: 04. lipanj 2022. 18:38

Hrvatska tenisačica Tena Lukas i Slovenka Dalila Jakupović igrat će u finalu turnira parova na WTA 125 turniru u Makarskoj, nakon što su u subotnjem polufinalu sa 6-2, 4-6, 10-3 nadigrale hrvatsko-mađarsku kombinaciju, Marianu Dražić i Amarissu Toth. U nedjeljnom finalu od 14.30 sati Lukas i Jakupović će igrati protiv srpskog para sastavljenog od Aleksandre Krunić i Olge Danilović.

Talijanska 21-godišnja tenisačica Elisabetta Cocciaretto (WTA - 157.) i 22-godišnja Njemica Jule Niemeier (WTA - 102.) borit će se za naslov pobjednice u singlu nakon subotnjih polufinalnih pobjeda nad Slovakinjom Annom Karolinom Schmiedlovom, odnosno Čehinjom Lindom Noskovom.

Cocciaretto je protiv pete nositeljice Schmiedlove (WTA - 92.) spasila pet set-lopti u prvoj dionici dvoboja i na kraju slavila sa 7-6 (7), 6-1 nakon 109 minuta igre. Sedma nositeljica Jule Niemeier je imala daleko lakši posao protiv 17-godišnje Čehinje Noskove, koju je za 59 minuta svladala sa 6-2, 6-1 i imat će priliku drugi puta u mjesec dana podići pobjednički trofej na hrvatskom tlu. Naime, početkom svibnja je osvojila naslov na ITF turniru Zagreb Ladies Open.

Nedjeljni finalni dvoboj u pojedinačnoj konkurenciji na rasporedu je od 17.30 sati, a za obje tenisačice će to biti prilika za osvajanje najvećeg trofeja u karijeri i ujedno njihov prvi međusobni dvoboj.

Linker
22. travanj 2024 01:43