Mirna Zidarić (s naočalama) snimljena lani na turniru u Umagu
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
POSLJEDICE ADRIA TOURA

I za nju je koban bio Zadar: Poznata novinarka i urednica HTV-a pozitivna na koronavirus!

Za HRT je pratila teniski turnir Adria Tour, a intervjuirala je i Bornu Ćorića, koji također ima koronu
Piše: Petra Plivelić/Jutarnji listObjavljeno: 23. lipanj 2020. 13:20

Sportska novinarka i urednica na HRT-u, Mirna Zidarić (50), kako neslužbeno doznaje Jutarnji, pozitivna je na Covid-19. Tragom vijesti koju smo čuli s HRT-a informaciju smo pokušali provjeriti u razgovoru sa Zidarić koja zasad nije imala komentara.

- Ne mogu vam sada ništa reći. Znat ću vam više reći nakon presice stožera u 14 sati – rekla je Mirna Zidarić u kratkom telefonskom razgovoru.

Zidarić je proteklih dana bila u Zadru gdje je za HRT pratila teniski turnir Adria Tour organiziran na inicijativu srpskog teniskog šampiona Novaka Đokovića, a intervjuirala je Bornu Ćorića, našeg tenisača kod kojeg je potvrđena zaraza.

Podsjetimo, u nedjelju navečer testirane su 22 osobe od koji su tri bile pozitivne, pa su epidemiolozi pokrenuli potragu za njihovim kontaktima. sa svima se detaljno razgovara i pokušava utvrditi moguća transmisija. Kapaciteti za testiranje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Zadar su veliki, tijekom jednog dana može se obraditi 288 brisova. Sve je krenulo nakon što je objavljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

Zidarić je poznata sportska novinarka i urednica na HRT-u. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. U Sportskom programu HTV-a od 1994. kao vanjska suradnica, od 1996. u radnom odnosu. Novinarka, reporterka, od 2002. uređuje i vodi sportske vijesti u Dnevniku HTV-a.

Izvještavala je s Olimpijskih igara u Ateni, Pekingu i Londonu, uređivala i vodila studijske emisije o Olimpijskim igrama u Torinu i Vancouveru, svjetska i europska košarkaška prvenstva, teniske turnire u Umagu i Zagrebu, susrete Davis cupa i svjetske skijaške kupove, među njima i Snježnu kraljicu u Zagrebu. Uređivala i vodila sportsko zabavne emisije Živi zid i Na domaćem terenu.

Linker
23. travanj 2024 14:06