ANGELA WEISS Afp
BILLIE JEAN KING KUP

Iga Swiatek odustala od finala: ‘Jako sam tužna i razočarana da teniska tijela nisu postigla sporazum‘

Poljska tenisačica neće nastupiti u finalu zbog pretrpanog kalenadara
Piše: HinaObjavljeno: 03. listopad 2022. 13:14

Poljska tenisačica Iga Swiatek je u ponedjeljak objavila da neće igrati za Poljsku sljedeći mjesec u finalu Billie Jean King kupa u Glasgowu.

Prva tenisačica svijeta je pomogla Poljskoj u travnju da se plasira u finale Billie Jean King kupa, ali se taj turnir održava od 8. do 13. studenog, samo dan nakon WTA završnice koja se ove godine igra u Fort Worthu u Teksasu.

"Dosta sam razmišljala o tome i razgovarala sam sa svojim timom, ali neću biti u stanju na Billie Jean King kupu u Glasgowu. I zbog toga sam tužna", kazala je Swiatek.

"Jako mi je žao jer igram za Poljsku kad god je to mogućei uvijek dajem sve od sebe. Igranje za Poljsku ove godine bila je čast i nadala sam se da ću to moći napravit i na kraju sezone. Razočarana sam da vodeća teniska tijela nisu postigla sporazum o nečemu tako temeljnom kao što je kalendar turnira, zbog čega imamo samo dan da putujemo i mijenjamo vremenske zone", dodala je.

I dok završnicu organizira WTA, Billie Jean King kup, ranije poznat kao Fed kup, vodi Međunarodna teniska federacija.

Na Billie Jean King kupu nastupa 12 timova koji su podijeljeni u četiri skupine po tri. Pobjednici skupina prolaze u polufinale. Poljska je u skupini D s Češkom i SAD-om.

Linker
18. travanj 2024 07:16