Nikola Mektić i Mate Pavić
 KOEN SUYK Afp
KAKVA POBJEDA!

Imamo novu olimpijsku medalju, na pomolu povijesno hrvatsko finale i borba za zlato!

U polufinalu muških parova su i Čilić i Dodig, ali i Mektić i Pavić! Sjajno ostvarenje u Tokiju.
Piše: Davor Burazin/SNObjavljeno: 28. srpanj 2021. 12:10

Hrvatska ima najmanje još jednu olimpijsku medalju zaslugom tenisača, oba naša muška para su se plasirala u polufinale i u svim kombinacijama uzet će barem jednu broncu. Najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić su u četvrtfinalu nadigrali japanski tandem Ben McLachlan i Kei Nishikori sa 6:3, 6:3, dok su Marin Čilić i Ivan Dodig izveli preokret, sa seta i breaka manjka (2:4 u drugom setu) su se vratili i pobijedili Britance Andyja Murraya i Joea Salisburyja sa 4:6, 7:6(2), 10:7.

Dakle, manje od bronce ne može biti. Ako oba naša para izgube u polufinalu, igrat će međusobno za 3. mjesto. Svi, naravno, priželjkujemo da se nađu u finalu i odlučuju o zlatu. To bi bio idealan rasplet, ali i ovako je sjajno.

Nakon Gorana Ivaniševića u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem u Barceloni 1992. godine kad su osvojene dvije bronce, te Marija Ančića i Ivana Ljubičića u Ateni 2004. godine, koji su se također izborili za broncu, sada će biti najmanje još jedna bronca. Fenomenalan uspjeh našeg kvarteta, ali nećemo reći da smo pretjerano iznenađeni.

Mektić i Pavić su ionako nakon briljantne sezone s osam naslova i onim najvećim, u Wimbledonu, u Tokio došli kao najveći favoriti. U osmini finala su prošli veliko iskušenje protiv Talijana Lorenza Musettija i Lorenza Sonega, a protiv Japanaca su od početka izgledali puno bolje, daleko uigranije i puni samopouzdanja.

Dakle, Čilić i Dodig će u polufinalu igrati protiv novozelandske kombinacije Daniell/Venus, dok će Mektić i Pavić u njihovoj poluzavršnici igrati protiv američkog para Sandgren/Krajicek.

image
Mektić i Pavić nadigrali su McLachlana i Nishikorija
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN


PRIJENOS UŽIVO

DRUGI SET:

Početni udarac imali su Japanci i iskoristili ga te poveli 1:0. Ubrzo zatim svoj su servis iskoristili i Hrvati, sada je 1:1. Nema posustajanja, McLachlan i Nishikori su na 2:1. Nastavljamo dalje u istom ritmu, 2:2 je u drugom setu, a onda i 3:2 za Japance.

Ulazimo u ključan dio meča, Mektić i Pavić izjednačili su na 3:3. U sedmom gemu dogodio se break, imaju Pavić i Mektić 4:3 i servis!

Iako su Japanci imali čak dvije break-lopte za povratak na 4:4, to se nije dogodilo. Odlaze Mektić i Pavić na 5:3 u drugom setu. Još su jedan gem od finala, a Hrvatska od medalje.

To je to! Mektić i Pavić su u polufinalu, pobjedom 6:3, 6:3!

PRVI SET:

Osvojili su ga Mektić i Pavić rezultatom 6:3. Imali su malo problema u posljednjem servis-gemu, spasili su 15:40 i osvojili prvi set. Još smo bliže medalji.

Linker
18. travanj 2024 19:42