NIŽU SE OTKAZI

INDOORS BEZ PRVOG NOSITELJA Ljubičić: 'Raoniću je žao, ali ozljeda je preteška'

Feliciano Lopez trebao je biti jedna od zvijezda, ali njega sprječavaju "osobni razlozi", koji god bili. Branko Horvat drhti i nad zdravljem Tommyja Haasa
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 31. siječanj 2014. 18:33

Ivan Ljubičić godinama je već dobri duh Zagreb Indoorsa. Kao igrač je osvojio naslov u Zagrebu, prošle sezone operirao je po Domu sportova u svojstvu promotora turnira. U 2014. se trebao pojaviti u trećoj funkciji, trenera prvog nositelja Miloša Raonića, ali se u Zagrebu pojavio s lošim vijestima. Kanađanin crnogorskog podrijetla neće igrati na Indoorsu, ozljeda lijevog gležnja preveliki je problem.

- Iskrenuo ga je u prvom kolu Australian Opena. Svakim novim mečom bilo je sve lošije, a protiv Dimitrova je u 3. kolu već praktički igrao iz mjesta. Nadali smo se da će oporavak ići brže, ali neće igrati ni Davis Cup ni Zagreb - kaže Ljubičić.

Veselio se Zagrebu

Miloš će ostati u Tokiju uz svoju reprezentaciju, ali sve do povratka u Europu neće napraviti ozbiljne preglede.

- Ni na treningu nije mogao igrati poene, onda je jasno da nema smisla igrati turnir. Jako se veselio dolasku u Zagreb i žao mu je jer nam je ovaj, dvoranski dio sezone, bio baza za velike stvari. Nadao sam se da bi s ova tri turnira, Zagrebom, Rotterdamom i Marseilleom, te dvoranskim završetkom sezone, mogao uloviti oko 1000 bodova, što bi nam bila baza za lov na završni turnir sezone.

Ljubičić kaže da se Miloš, poznat kao gurman, već raspitivao za dobre restorane.

- Jako mu je važno da dobro jede i doista se jako veselio prvom dolasku u Zagreb.

Zaboravio je Ljubo bolje pogledati Miloševe rezultate, jer igrao je na zagrebačkim Futuresima 2009., ali ovo bi bio nastup od kojeg bi svi imali koristi. Kako je rekao Ivan, “niti jedan turnir više nije isti kada mu otkaže prvi nositelj”.

Upitan i Tommy Haas

- U komunikaciji s Milošem smo bili oduševljeni, počeli smo ga osjećati kao svojeg igrača. Drago nam je da želi doći sljedeće godine - kazao je direktor turnira Branimir Horvat kojem stigla informacija o još jednom vjerojatnom otkazu. Feliciano Lopez trebao je biti jedna od zvijezda, ali njega sprječavaju “osobni razlozi”, koji god bili. Horvat drhti i nad zdravljem Tommyja Haasa koji mu je jučer proslijedio fotografiju žulja na desnom dlanu.

Linker
20. rujan 2024 22:43