Getty
JAVIO SE I BRAT CHRISTOS

Intervju prekinut zbog vrijeđanja Donne Vekić: 'To je najgora stvar ikad izrečena u eteru'

Kad se već činilo da u australskoj teniskoj obitelji nema 'luđeg' od Nicka Kyrgiosa koji je u četvrtak usred meča prostački provocirao Stanislasa Wawrinku i 'njegovu curu', javio se njegov stariji brat - Christos. On je, za razliku od Nicka, imenom uvrijedio hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić i to javno, u radijskoj emisiji..
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 14. kolovoz 2015. 13:18

Podsjetimo, zločesti dečko australskog tenisa je u 2. kolu ATP turnira u Montrealu dobacio Wawrinki:

" Kokkinakis ti je poševio curu. Žao mi je što ti to moram reći stari", poručio je 20-godišnji Kyrgios deset godina starijem Wawrinki sredinom drugog seta.

Kyrgiosov neprimjeren komentar, u kojem je doveo u vezu svog suigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa i djevojku Stana Wawrinke, a pretpostavljalo se da je mislio na Osječanku Donnu Vekić, šokirao je javnost i zgrozio Švicarca.

Talentirani tenisač s problemima u ponašanju se u četvrtak navečer i javno ispričao, ali onda se dogodio novi incident. Kyrgiosov brat Christos izbačen je iz radio emisije u Sydneyju nakon što je izjavio: 'Donna očito voli Kokka (Kokkinakisa)'.

Voditelji su zbog jasne aluzije i spominjanja imena hrvatske tenisačice odmah prekinuli emisiju, ali to nije zaustavilo Christosa koji je obračun nastavio na Facebooku.

"Upravo sam napravio radijski intervju za Nicka. Rekao sam da Donna očito voli 'kokk', a oni su prekinuli intervju i rekli da je to 'najgora stvar koju je itko ikad izjavio u eteru!'", napisao je Christos Kyrgios na Twitteru i objasnio povijest sukoba.

Naime, Christos tvrdi da je 'rat' počeo zbog Wawrinkinih ranijih izjava kako je Nick Kyrgios simulirao ozljedu.

"Ta pič**ca ima sreće da ja nisam bio tamo jer inače ne bi mogao nastupiti na nekoliko sljedećih turnira. Stavio je svoje ruke na Nicka - zgrabio ga je i rekao mu hrpu uvredljivih sranja. Studirao sam pravo i to sranje je zlostavljanje, čovječe. Ima sreće što ga nećemo tužiti", poručio je Christos.

Christos sasvim sigurno neće platiti kaznu zbog ovih izjava i komentara, ali Nick je već došao na udar ATP-a. Udruženje teniskih profesionalaca kaznilo je Australca s 10.000 dolara.

Kad je vijest o kazni objavljena, Kyrgios je putem društvenih mreža uputio švicarskom tenisaču javnu ispriku.

"Želim se ispričati za komentar koji sam dao tijekom sinoćnjeg meča protiv Stana", napisao je Kyrgios na svom twitter profilu u četvrtak, a isto ja napisao i na svojoj facebook stranici uz dodatak:

"Moj je komentar, koji je izrečen u afektu, neprihvatljiv je na mnogim razinama. Kao dodatak osobnoj isprici, želim se i javno ispričati. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i žalim zbog onoga što se dogodilo."

Unatoč javnom kajanju, Kyrgios bi mogao snositi dodatne posljedice zbog svog opakog jezika i neprimjerene reakcije, jer je ATP najavio mogućnost dodatnih sankcija protiv 20-godišnjeg Australca grčkih korijena. Izrečena kazna od 10.000 dolara maksimalan je iznos kojim ATP može kazniti igrače na samom turniru za prekršaje počinjene tijekom odigravanja meča.

Linker
22. rujan 2024 23:25