Mario Ančić
 JAKOV PRKIC/CROPIX
SRETNI MLADENCI

Intimna ceremonija u Istri: Mario Ančić se nakon dugogodišnje veze zakleo na vječnu ljubav liječnici Mili

Svečanosti, koja je održana u Crkvi svete Eufemije, uživo je nazočilo tek 15-ak uzvanika
Piše: Marija Lokas/Jutarnji listObjavljeno: 08. svibanj 2021. 21:40

Na intimnoj, ali svečanoj ceremoniji sa svega 15-ak uzvanika iz najužeg obiteljskog kruga, naš bivši sjajni tenisač, a danas itekako uspješan pravnik Mario Ančić na vječnu se ljubav zakleo svojoj dugogodišnjoj djevojci, liječnici Mili Fabris u Crkvi svete Eufemije u Rovinju.

Za vjenčanu je kumu mladenka odabrala prijateljicu Katarinu Puljić, dok je Mario Ančić za kuma uzeo bivšeg veslača Antu Kušurina. Prije desetak godina, netom prije 27. rođendana, Mario Ančić odlučio se oprostiti od tenisa, iako je slovio za jednog od najboljih hrvatskih tenisača, no vrlo brzo 37-godišnji je Splićanin počeo graditi uspješnu pravničku karijeru.

- Povlačim se iz sporta koji neizmjerno volim, posljednje su godine bile teške, a moje tijelo više ne može pratiti ritam tenisa. Ovo je bila teška odluka, ali kada sam shvatio da ne mogu igrati tenis na najvišoj razini, onda sam odlučio da više nema smisla. Neka ovo ne bude tužan dan, odlazim uzdignute glave, kao čovjek koji se nikad nije predao. Ponosan sam na sve što sam napravio u tenisu, Moja obitelj bila mi je velika potpora, neizmjerno sam im zahvalan. Okrećem stranicu u svom životu, idem prema novim izazovima, spremao sam se za život nakon karijere, želju s teniskih terena usmjerit ću prema pravu, rekao je 2011. Mario Ančić i uistinu potvrdio svoje riječi.

Još tijekom aktivne teniske karijere, Mario se predano posvećivao obrazovanju. Od 2002. bio je student prava na Splitskom sveučilištu, a diplomu pravnika na temu iz sportskog prava "ATP jučer, danas, sutra" dobio je sredinom travnja 2008. godine. Odmah potom odradio je pripravnički staž i položio pravosudni ispit u Zagrebu.

Magistrirao je u Columbiji 2013. godine, a krajem svibnja 2015. uspješno je u SAD-u obranio doktorat.

Linker
19. travanj 2024 16:57