AP Photo
ATP NEWPORT

Isner i Hewitt u finalu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2012. 12:09

Američki tenisač John Isner na korak je od obrane naslova na ATP turniru u domaćem mu Newportu koji se igra na travnatoj podlozi. U finalu će igrati protiv Australca Lleytona Hewitta.

Isner, koji je u Newportu postavljen za prvog nositelja, u polufinalu je savladao sunarodnjaka Ryana Harrisona 7-6(4), 6-3.

Opalio je 11 asova, osvojio 92% poena nakon prvog servisa i nije bio suočen s break-loptom tijekom 86 minuta igre.

- Osjećaj je sličan kao prošle godine. Nisam igrao dobro i došao sam ovdje kao četrdeset i neki igrač svijeta. Očajno sam trebao pobjede i samopouzdanje i to sam upravo dobio. Ove je godine slično, samo sam puno bolje rangiran. Nisam igrao dobro u Europi i uvijek se najugodnije osjećam u SAD-u. To je nešto na čemu moram poraditi - komentirao je Isner, 11. igrač svijeta koji će u finalu tražiti prvu pobjedu protiv Hewitta u trećem međusobnom ogledu.

U drugom polufinalu je nekadašnji najbolji tenisač svijeta, a danas 233. na ATP ljestvici, izborio prvi finale nakon više od dvije godine pobjedom protiv Amerikanca Rajeeva Rama 6-4, 5-7, 6-2.

Hewitt je servis Ramu oduzeo pet puta i poravnao međusobni omjer na 1-1. U finalu će loviti svoj 29. naslov na ATP Touru.

Razlog za optimizam daje mu statistički podatak da je na stopostotnom učinku (7-0) u finalima turnira na travnatim podlogama, a posljednju je takvu pobjedu ostvario 2010. u Halleu svladavši Rogera Federera.

ATP Newport, polufinale:

Isner (1) - Harrison (6) 7-6(4), 6-3

Hewitt - Ram 6-4, 5-7, 6-2

Linker
18. travanj 2024 05:09