Goran Sebelic / CROPIX
NEWPORT

Ispao Ante Pavić

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. srpanj 2015. 22:54

Iako se na ATP turniru u Newportu u ponedjeljak otvorila šansa da u osmini finala gledamo hrvatski derbi, od toga ipak neće biti ništa. Nakon što se probio u drugo kolo, Ivo Karlović u njemu nije dočekao Ante Pavića.

Tenisač iz Ogulina, koji je prije nekoliko mjeseci prebolio mononukleozu pa se sa 155. mjesta ATP ljestvice spustio na 660., prošao je na travnatom turniru u saveznoj državi Rhode Island kvalifikacije, no dalje nije mogao. Nakon što je nanizao pobjede protiv Surreauxa, Bolta i Savillea, 26-godišnji je Pavić u prvom kolu izgubio od Maleka Jazirija. Bilo je 6-2, 4-6, 7-5 za Tunižanina, koji je izdržao arsenal našeg tenisača od 16 asova i pet puta mu uspio oduzeti servis.

Večer ranije, Karlović je uspješno krenuo u obranu prošlogodišnjeg finala. Sa 7-6(4), 6-7(6), 6-4 nadigrao je Ilju Marčenka. Iako mu je Ivo zabio za svoje pojmove skromnih 11 asova, Ukrajinac nije uhvatio nijednu break loptu. Zagrepčanin protiv Jazirija, inače 85. igrača svijeta, još nikada nije igrao.

Baš kao i Pavić, i Petra Martić je nakon tri kvalifikacijske pobjede zaustavljena na početku glavnog turnira. Kao jedina hrvatska predstavnica u Bukureštu (zemlja), morala je priznati premoć Crnogorki Danki Kovinić. Nakon 71 minute igre bilo je 3-6, 4-6.

Linker
22. rujan 2024 01:04