Dino Prižmić (arhiva)

 GORAN SEBELIC Cropix
ZADAR OPEN

Ispao i posljednji hrvatski predstavnik: Uvjerljivi poraz Prižmića u četvrtfinalu, ali i renking karijere

Prižmić je već pobjedom u drugom kolu protiv Jozefa Kovalika osigurao najbolji plasman na ATP ljestvici
Piše: HinaObjavljeno: 24. ožujak 2023. 16:43

Hrvatski tenis bit će bez svog predstavnika u polufinalu pojedinačne konkurencije na zemljanom ATP Challenger turniru u Zadru, koji se igra za nagradni fond od 73.000 eura.

Kao posljednji je u ždrijebu ostao 17-godišnji Splićanin Dino Prižmić koji u četvrtfinalu nije imao puno šanse protiv francuskog tenisača Arthura Cazauxa. Trenutačno 218. tenisač na svijetu pobijedio je Prižmića 6-1, 6-1.

No, treba naglasiti da je Prižmić već ranije, pobjedom u drugom kolu protiv drugog nositelja Jozefa Kovalika, osigurao najbolji plasman na ATP ljestvici u karijeri. Nova će ljestvica biti objavljena 3. travnja, nakon ATP turnira Masters 1000 u Miamiju. Na njoj bi Prižmić trebao biti najbolje rangirani tenisač na svijetu, među mlađima od 18 godina.

Cazaux će u polufinalu igrati protiv Talijana Alessandra Giannessija koji je pobijedio Mađara Zsombora Pirosa sa 7-6(6), 6-2.

U drugom polufinalu se sastaju Austrijanac Sebastian Ofner i Talijan Flavio Cobolli. Ofner je bio bolji od Talijana Gigantea sa 6-4, 6-1, dok je Cobolli u talijanskom duelu nadjačao Zeppierija 3-6, 6-2, 6-1.

Linker
23. travanj 2024 11:56