SEBASTIEN BOZON Afp
TOTALNO NELOGIČNO

Ispašta zbog nerazumne odluke! Osvojila najveći svjetski turnir, a ne može biti ni među osam najboljih

Cori Gauff i Caroline Garcia osigurale WTA Finals, dok je Jelena Ribakina ‘nesretno‘ otpala
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 20. listopad 2022. 15:30

Amerikanka Cori Gauff i Francuskinja Caroline Garcia pridružile su se Poljakinji Igi Swiatek, Tunižanki Ons Jabeur i Amerikanki Jessici Peguli kao četvrta i peta sudionica završnog WTA turnira tenisačica ove godine, koji će se održati u Fort Worthu (SAD) od 31. listopada do 6. studenoga.

Gauff i Garcia osigurale su sudjelovanje na turniru osam najboljih igračica godine nakon što je Arina Sabalenka izgubila u 2. kolu turnira u Guadalajari od Ljudmile Samsonove. Sabalenka, doduše, i dalje kandidira za jedno od preostala tri mjesta na WTA Finalsu, zajedno s Darijom Kasatkinom, Veronikom Kudermetovom, Marijom Sakkari, Madison Keys, Danielle Collins i Jelenom Ostapenko.

Iz konkurencije za WTA Finals u Guadalajari su ispale Belinda Bencic (poraz od Sloane Stephens) te Paula Badosa (predala meč nakon 2:6 u prvom setu protiv Viktorije Azarenke). Otpala je i Jelena Ribakina kojoj poraz od Pegule znači da neće biti u Top 20 ove sezone, a to je bio uvjet da uz titulu pobjednice Wimbledona ugleda završni turnir sezone.

Tek je to sada dokaz koliko je nerazumna i nelogična bila odluka WTA i ATP Toura da ne dodjeljuju bodove za Wimbledon, odnosno koliko je Ribakina oštećena. Jer sada doslovce pobjednica najvećeg svjetskog turnira ne može biti niti među osam najboljih u sezoni. A to još uvijek može, recimo, Maria Sakkari koja ove sezone ni na jednom Grand Slamu nije prošla dalje od osmine finala.... Da je sve bio normalno, s 2000 bodova iz All England Cluba, Ribakina bi definitivno bila "unutra".

Linker
25. travanj 2024 00:13