DAVID LOBEL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
LEGENDARNI ŠVICARAC

Ivan Ljubičić otkrio tajnu iza genijalnosti Rogera Federera: ‘Jedino ga se tako moglo zaustaviti‘

‘Toliko voli tenis da nije bilo šanse da odluči prestati igrati jer to više ne želi‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 09:22

Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić u intervjuu za Tennis Majors objasnio je tajnu karijere Rogera Federera. Ljubičić je bio njegov trener između 2016. i 2022., otkrio je kako je Federerov genij pronaći radost u svemu što radi.

- Njegov genij je također pronalaženje radosti u svemu što radi, čak i u održavanju press konferencija, čak i u susretima s ljudima, provođenju vremena sa sponzorima, uvijek je uživao – rekao je Ljubičić.

- To ne mora nužno doći automatski, ali on pronađe način da u tome uživa. I mislim da je to ključ zašto možete nastaviti tako dugo i zapravo se zabaviti. A tenis je nešto drugo. Mislim, kad god vidi reket, bilo kakav, uzeo bi ga i počeo zamahivati. Znate, jednostavno je ljubav prema udarcu te lopte prevelika.

Hrvat je također otkrio što je jedino moglo "zaustaviti" Rogera Federera.

- Jedini način da ga se zaustavi bio je da tijelo ne može nastaviti. Toliko voli tenis da nije bilo šanse da odluči prestati igrati jer to više ne želi. To se nikad nije moglo dogoditi. Njegova vještina nije patila i njegovo ga je fizičko stanje, možda s vremenom, malo usporilo, ali ga je njegov genij i dalje držao na vrhu.

Opisao je i svoje početke u suradnji s legendarnim Švicarcem.

- Početak je bio težak jer je na drugom turniru ozlijedio meniskus i bio podvrgnut prvoj operaciji. No, u isto vrijeme, gledajući unatrag, možda je i sreća što smo imali vremena raditi i još bolje se upoznati.

Također se osvrnuo na kritike koje su se pojavile kada su započeli suradnju.

- Naravno, imao sam neugodnih trenutaka u kojima su ljudi mislili da sam angažiran jer sam mu prijatelj i takve stvari. Ali naravno da je bio sretan što rezultati stižu.

Linker
25. travanj 2024 12:43