Goran Ivanišević

 ADRIAN DENNIS Afp
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o najtežim trenucima karijere: ‘Bolje da te vrijeđaju jer su ljubomorni, nego da te žale‘

Slavni hrvatski tenisač je gostovao u emisiji Hrvatskog radija Sportski vremeplov
Piše: SNObjavljeno: 15. studeni 2023. 10:51

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević je u emisiji Hrvatskog radija Sportski vremeplov progovorio o svojoj karijeri i trenucima sreće kada je 2001. godine osvojio Wimbledon.

- Popeo sam se u ložu, proslavio s ocem, trenerom i cijelom ekipom. Tek kasnije shvatiš što si napravio. U tom trenutku Split je stao sa životom. Onakav doček samo Split može napraviti. Gledaš snimke, brodovi, auti, motori, svi trube. Vrijedilo je čekati. Mogao sam osvojiti više naslova, isto tako mogao sam ne osvojiti niti jedan. Ali ovaj će se pamtiti i sljedećih 20 godina. Sport je okrutna stvar. Najgluplja izjava je da je važno sudjelovati. Nije bitno sudjelovati, već je važno pobijediti i zato se igra - rekao je Ivanišević.

Tada je bio i drugi tenisač svijeta, a to mu je itekako značilo.

- Naravno da znači. Imao sam priliku biti prvi, ali sam prokockao u četvrtfinalnom meču s Musterom na Australian Openu kad su zbog vrućine zatvorili krov, na što sam poludio. Bilo bi mi draže da sam bio prvi tenisač svijeta jer to ostaje zauvijek zapisano, no spasio me naslov na Wimbledonu. Zahvalio sam im se na pozivnici za sudjelovanje na turniru jer su me pogurali. Da nije bilo njih nikad ne bih završio u Newportu. Jedino turistički.

Glavni stadion u Umagu gdje se održava najstariji i najveći hrvatski ATP turnir od 2016. godine nosi ime Goran Ivanišević.

- To mi znači jako puno. Igrao sam to prvo izdanje, međutim, ne mogu reći da sam tih godina bio vezan za Umag. Žao mi je što nisam više puta igrao u Umagu. Nije mi se uklapao u raspored, barem sam tako tada mislio. Ali imati svoj stadion je velika čast. To je velika gesta. On će ondje ostati sve dok ga netko ne sruši, kazao je.

Goran je u srpnju 2021. godine postao i član teniske Kuće slavnih.

- Za to sam saznao tijekom vožnje u taksiju. Tako da je za Kuću slavnih prvi saznao taksist, a tek onda moja žena. Bilo je teško čuvati tu tajnu. Na govoru sam radio godinu dana, a onda sam ga u Newportu finalnu verziju promijenio pet-šest puta. Bila je velika trema, ali i veliki ponos. Sve je bilo lakše kad sam stao na binu, govori.

U karijeri je imao i teških trenutaka, a kako kaže, dosta bi stvari danas promijenio da može.

- Dosta toga bih mijenjao, ali ne znam bi li onda bile iste emocije. Bilo je puno lijepih trenutaka, ali period između 1998. i 2000., su najteži trenuci u karijeri. Jer najteže je kad te ljudi žale. Bolje je da vrijeđaju jer znaš da su ljubomorni, a kad te žale je najbolje da se sam pokopaš. Skupio sam snage, nisam odustao i dogodilo se najljepši mogući trenutak - rekao je Ivanišević.

Što je još rekao, možete poslušati OVDJE.

Linker
15. studeni 2023 10:51