MATTHEW STOCKMAN Afp
VELIKI PRIJATELJI

Ivanišević otkrio svog savršenog nasljednika: ‘Inače bi Novak ‘poludio‘. Ova stvar je najvažnija‘

‘Razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je on savršen za njega‘
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2024. 20:30

Nakon šest godina suradnje razišli su se Goran Ivanišević i prvi tenisač svijeta Novak Đoković, a vruća tema u sportskoj javnosti i dalje je pitanje tko će biti sljedeći Novakov trener.

Trenutno Đoković trenira u Monte Carlu s Nenadom Zimonjićem, svojim starim i velikim prijateljem koji je dugo vremena figurirao kao jedan od najboljih svjetskih igrača u parovima.

image

Nenad Zimonjić

SAEED KHAN Afp

U ekskluzivnom razgovoru za Sport klub, Goran Ivanišević izjavio je kako je Zimonjić pravi izbor za tu trenersku funkciju.

- Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom - Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga - veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka, - rekao je Ivanišević i dodao:

- Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi ‘poludio’ nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je - Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao.

image
WILLIAM WEST Afp

Goran je zatim dodatno pojasnio svoje stajalište:

- Ziki i ja smo se čuli, razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugačijim pristupom, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki poznaje Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup momčadi, Ziki je bio i izbornik - poručio je Ivanišević.

Linker
18. travanj 2024 10:45