AFP
TURNIR U MIAMIJU

Ivo Karlović bez izgleda protiv Federera, Ajla Tomljanović izvukla nemoguće

Koliko je Federer bio dominantan na svom početnom udarcu pokazuje i podatak kako je tijekom čitavog meča ukupno izgubio tri poena na servisu
Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2014. 20:36

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović plasirala se u 3. kolo velikog WTA turnira u Miamiju, ona je u susretu dviju 20-godišnjakinja bila uspješnija od 30. nositeljice, Španjolke Garbine Muguruza sa 3-6, 7-6 (6), 6-1 u susretu koji je trajao sat i 47 minuta.

Tomljanović je do pobjede protiv Muguruze stigla velikim preokretom jer je gubila sa 3-6, 2-5 prije no što je krenula u seriju tijekom koje je osvojila 11 od posljednjih 13 gemova.

U 4. kolu Tomljanović će igrati protiv Varvare Lepčenko, koja je iznenadila Jelenu Janković.

S druge strane, Ivan Dodig je imao dan iz noćne more. Međugorac se protiv Nijemca Floriana Mayera na terenu zadržao tek sat i šest minuta. Na kraju je završilo 6-3, 6-2... Dodig tijekom dvoboja nije iskoristio niti jednu od dvije "break-lopte", dok je Mayer četiri puta oduzimao servis našem igraču, a ukupno je imao osam lopti za "break".

U 1. Kolu konkurencije parova ispao je i Marin Čilić. Bolji od njega i njegovog partnera, Čeha Lukaša Dlouhyja, bili su Nizozemac Robin Haase i Britanac Jonathan Marray sa 6-4, 7-6(4).

Ivo Karlović nije imao previše izgleda protiv Rogera Federera. Švicarac je slavio sa 6-4, 7-6 (4) u susretu koji je trajao sat i 14 minuta. Bio je ovo 12. međusobni dvoboj Karlovića i Federera i 11. pobjeda švicarskog velikana.

Jedini "break" u susretu dogodio se odmah u prvoj igri kada je Federer iskoristio Karlovićev lošiji ulazak u dvoboj, te potom bez problema održavao tu prednost. Koliko je Federer bio dominantan na svom početnom udarcu pokazuje i podatak kako je tijekom čitavog meča ukupno izgubio tri poena na servisu (jedan u prvom, dva u drugom setu).

U drugom setu Karlović je spasio dvije "break-lopte" kod rezultata 4-4, ali potom je s dvije pogreške na mreži u "tie-breaku" dopustio Federeru preveliku prednost koju on nije propustio.

Linker
23. rujan 2024 19:01