getty images
AUS. OPEN

Jana Fett u finalu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2014. 10:16

Mlada 17-godišnja hrvatska tenisačica Jana Fett plasirala se u finale juniorskog Grand Slam turnira Australian Opena. Fett je u polufinalu nakon sat i 20 minuta igre razbila domaću predstavnicu, 15-godišnju Kimberly Birrell sa 6-0, 6-4. Doduše, stvari su se nepotrebno zakomplicirale u drugom setu, u kojem je naša predstavnica imala 4-1 i servis.

Nakon što je propustila povesti s 5-1, odnosno nakon što je po drugi put u susretu izgubila početni udarac, Fett je zaigrala nervoznije, dok je na drugoj strani Birrell igrala opuštenije. Australka je nakon smanjenja vodstva po prvi put u meču zadržala svoj servis za dodatno smanjenje na 4-3, a potom je imala break-lopte i za potpuni povratak u drugi set.

Međutim Fett je ostala čvrsta u tom gemu, a potom i pri servisu za meč. Hrvatska će tako i drugu godinu zaredom u konkurenciji tenisačica imati svoju predstavnicu u finalu. Podsjetimo, prošle je godine naslov uzela Ana Konjuh.

Fett će u finalu igrati protiv Ruskinje, četvrte nositeljice turnira, Elizavete Kuličkove. Ona je sa 6-4, 7-5 bila bolja od Kineskinje Ziyue Sun.

Australian Open, juniorke, polufinale:

Fett – Birrell 6-0, 6-4

Kuličkova – Sun 6-4, 7-5

Linker
24. rujan 2024 09:18