Stefanos Tsitsipas

 MATTHEW STOCKMAN Afp
ŠTO MU JE TO TREBALO?

Jedan od najboljih tenisača svijeta dao bizaran komentar o ženama pa dobio brutalan odgovor

‘Žene su izdržljivije od muškaraca, čuo sam...‘, tako kreće izjava Stefanosa Tsitsipasa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2022. 12:58

Svašta znaju izlanuti sportaši, često su to tenisači. Baš oni nemaju dlake na jeziku. Iako smo na to naviknuti od nekih drugih, tipa Nicka Kyrgiosa, ne zaostaje za njime ni Grk Stefanos Tsitsipas. Mladić je znao "bubnuti i ostati živ", tako je bilo i ovoga puta u Miamiju. Nakon pobjede u 2. kolu protiv Amerikanca Jeffreyja Wolfa, mrtav-hladan je Tsitsipas dao izjavu o muško-ženskim odnosima u svijetu tenisa.

- Ne želim ispasti kontroverzan, ali žene dobijaju isti novac za mečeve na tri dobivena seta, kao i mi na pet. Ne znam. Mnogo je znanstvenika, statističara, što god, a meni je rečeno da su žene izdržljivije od muškaraca. Možda bi onda i one mogle igrati na tri dobivena seta - rekao je Grk, valjda se referiravši na broj setova na Grand Slam turnirima.

- Meni se sviđa format na tri dobivena, s druge strane, da se igra na dva dobivena, vjerojatno bi bilo više različitih pobjednika. Recimo, Zverev bi osvojio US Open da se igralo na dva dobivena, a tu je i moj slučaj s Roland Garrosa protiv Đokovića.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Tsitsipasu. Javila se Karolina Pliškova, danas osma tenisačica svijeta. Ništa na svom Instagramu nije napisala, već je samo ostavila snimku zaslona i naljepnice koje pokazuju što o svemu misli. Ostavila mu je "plačka" od smjeha, mozak i lampicu kao znak ideje.

Linker
21. svibanj 2024 03:12