Navigation toggle

Jagode s tjesteninom i jogurtom

 Iga Swiatek Instagram
SPECIJALITET ILI ‘SVETOGRĐE‘?

Jedna od najboljih tenisačica svijeta ‘zgrozila‘ Engleze: Umjesto sa šlagom, jagode jede s - tjesteninom

Tradicionalna poslastica Wimbledona s poljskim receptom izazvala i debate veleposlanstava
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 09. srpanj 2025. 12:46

Jagode imaju posebno mjesto u tradiciji Wimbledona. Poslastica je to koja možda nije najukusnija, bez obzira što dolazi u kombinaciji sa šlagom, ali je neizostavan element najstarijeg teniskog turnira na svijetu. Prema procjenama, tijekom dvotjednog turnira proda se oko 35 tona jagoda.

Jasno, sa šlagom. Međutim, Iga Swiatek jagode u Wimbledonu kombinira s - tjesteninom i jogurtom.

- To sam jela kao dijete, to je specijalitet kod nas u Poljskoj. Morate probati - poručila je engleskoj publici nakon jednog od svojih mečeva peterostruka Grand Slam pobjednica i aktualna četvrtfinalistica u All England Clubu.

Nije dobila previše oduševljenih komentara, ali zato kasnije jest puno dodatnih pitanja da malo objasni recept.

image

Iga Swiatek

HENRY NICHOLLS Afp

- Ne znam zašto je tako neobično. Po ljeti to djeca jedu jako često kod nas u Poljskoj jer je perfektna mješavina okusa.

Dobila je i pitanje je li to zato što su možda poljske jagode drugačije nego li engleske.

- Iskreno, mislim da su u Poljskoj ukusnije, jer imamo bolju klimu za njihov uzgoj. I ovdje su jagode odlične, ali su ipak drugačije. Uh, sada će mi Wimbledon zabraniti da pričam dalje o jagodama ha ha.

Swiatek je na društvenim mrežama objavila i fotografiju svog obroka u kojem je, eto, pomiješala jagode, makarone i jogurt, a debata je postala zanimljiva jer su se uključila i američka veleposlanstva Poljske i Italije. Poljaci su za mišljenje pitali Talijane, jasno kao najveće poznavatelje i ljubitelje tjestenine, koji su imali zgodan odgovor:

“Volimo Igin tenis, ali imamo drugačije ideje oko paste”.

05. prosinac 2025 17:20