Sorana Cirstea

 INSTAGRAM SCREENSHOT
TENISAČICA OTKRILA

Jedna od najljepših na svijetu: ‘Rekli su mi - bolje je dobro izgledati i biti u top 20, nego biti broj 1...‘

Cîrstea je rekla kako sponzori na sve gledaju kao tržište, a zarada ovisi isključivo o prezentaciji samih sportaša
Piše: Andro PolićObjavljeno: 01. studeni 2022. 21:31

Trenutačno 38. tenisačica svijeta Sorana Cîrstea, podigla je puno prašine izjavom u rumunjskom podcastu "La Fileu". Kontroverzna izjava, točnije prisjećanje, odnosi se na njenog bivšeg sponzora, poznatog proizvođača sportske opreme, čiji su zastupnici navodno imali neobične komentare oko izgleda sportašica.

- S obzirom na to kako su uvijek smatrali da izgledam dobro, uvijek su mi govorili "bolje je dobro izgledati i biti među 20 najboljih igračica svijeta, nego biti najbolji na svijetu, ali ružan". Kad ste u top 20 onda je na svakom turniru gužva, zato su smatrali kako je izgled važniji. I oni imaju svoje kvote, to je tržište - rekla je Rumunjka.

Zatim je dodala kako sportašice iz istočnog dijela Europe nemaju ugovore poput nekih drugih.

- Plaćeni ste na temelju koliko toga prodate. Najbolje su plaćene Amerikanke, Kineskinje i Japanke. Osaka pogotovo, u posljednjih godinu dana bila je najbolje plaćena sportašica. Velika Britanija, Španjolska ili Francuska također uspijevaju prodati, Istočna Europa zapravo i ne prodaje. Puno ovisi o vama, kao osobnosti, što inspirirate, kako se prezentirate - rekla je Cîrstea.

Linker
19. travanj 2024 23:14