Marina Zanevska

 INSTAGRAM
POSLJEDNJI MEČ

Jednim potezom jasno pokazala što misli: ‘Da sam to učinila, pljunula bih u lice svojoj obitelji‘

30-godišnja tenisačica rođena u Odesi nastupala je pod ukrajinskom zastavom do 2016. godine
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 22:05

Tenisačica ukrajinskih korijena koja igra pod belgijskom zastavom Marina Zanevska odigrala je posljednji meč u karijeri na US Openu.

Oprostila se porazom od Bjeloruskinje Arine Sabalenke, no mediji su se najviše raspisali o činjenici da joj je Zanevska na kraju meča odbila pružiti ruku.

30-godišnja tenisačica rođena u Odesi nastupala je pod ukrajinskom zastavom do 2016. godine, da bi tada uzela belgijsko državljanstvo.

image

Marina Zanevska

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Nedavno je najavila da će US Open 2023. biti njezin posljednji turnir jer se bori s bolovima u leđima.

Nakon što je Sabalenka slavila sa 6:3, 6:2, obje su tenisačice prišle mreži, međutim tada je uslijedila scena koja je iznenadila i samu Bjeloruskinju. Zanevska je samo podigla ruku i time naznačila da nema namjeru rukovati se.

Na press-konferenciji izjavila je da Arinu poštuje kao igračicu, ali čin pružanja ruke smatrala bi pljuskom u lice čitavoj svojoj obitelji, budući da se neki njeni najbliži još uvijek nalaze na ratištu:

image

Arina Sabalenka

KENA BETANCUR Afp

- Predstavljam Belgiju, ali cijela je moja obitelj i dalje u Ukrajini. Ja poštujem Arinu kao tenisačicu. Ona je rođena pobjednica, radi veoma naporno i nevjerojatno je što sve postiže u tenisu. Međutim, ovo je moja osobna odluka i ja nju ne optužujem. Ona štiti svoju obitelj, a ja svoju. Moji su na ratištu. Smatram da bih, kada bih se rukovala s njom, pljunula u lice svima njima. To možda nije bio najbolji način da se nosim sa situacijom i publika je zato zviždala, no ja sam bila spremna na takvu reakciju. Napuštam teniski svijet uzdignute glave - poručila je Zanevska.

Linker
06. svibanj 2024 18:04