Jelena Dokić se godinama bori s depresijom

 SCREENSHOT INSTAGRAM
TEŠKI TRENUCI

Jelena Dokić objavila potresnu poruku: ‘Nema ničega osim tuge i boli, htjela sam skočiti s 26. kata‘

Nekadašnja se velika nada tenisa godinama bori s posljedicama zlostavljanja od strane oca
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2022. 14:01

Nekadašnja velika nada svjetskog tenisa Jelena Dokić nikada nije uspjela ostvariti svoj puni potencijal. Razlog za to je njen otac koji ju je godinama zlostavljao. Iako je još sa 16 godina pobijedila Martinu Hingis, a s 19 je pobjeđivala velika imena kao Kim Clijsters, Venus Williams ili Justine Henin, život joj je obilježio nasilni otac.

Dokić je rođena u Osijeku, a tijekom rata je preselila u Srbiju pa u Australiju gdje i danas živi. Njen dečko Tin Bikić je Hrvat, a upravo je to bio najveći okidač njenom ocu za zlostavljanje. Zbog oca se godinama borila s derpesijom, viškom kilograma i imala problema sa štitnjačom sve dok nije dosegla 120 kilograma i shvatila da mora nešto promijeniti.

O svojim je problemima često progovarala i javno, a to je napravila i ovog puta. Novom objavom na Instagramu je ponovno šokirala fanove.

"Malo mi je nedostajalo da 28. travnja 2022. godine skočim sa 26 kata i oduzmem si život. Nikad neću zaborativi taj dan. Sve je mutno. Sve je tama. Nema slike, tona, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol.

Bilo mi je jako teško zadnjih šest mjeseci. Stalno sam plakala. Skrivala sam se u toaletu na poslu kako bih brisala suze i kako nitko ne bi primijetio, a neprekidno plakanje doma je postalo nepodnošljivo. Osjećaji boli i tuge nisu odlazili. Život mi je bio razoren. Krivim sebe, mislim da nisam vrijedna ljubavi i uplašena sam.

Isto tako, znam da imam još toliko toga na čemu mogu biti zahvalna, a onda se počinjem mrziti jer osjećam da nisam zahvalna jer ne mogu biti ako sve želim okončati. Takav je začarani krug u mojoj glavi. Rezultat je bio da mi je malo falilo da skočim s balkona na 26. katu 28. travnja. Nikada neću zaboraviti taj dan. Samo sam htjela da bol i patnja prestanu. Izvukla sam se s ruba, ni sama ne znam kako. Stručna pomoć koju sam dobila mi je spasila život.

Nije lako ovo napisati, ali uvijek sam bila otvorena i iskrena prema svima. Duboko vjerujem da će nam dijeljenje naših priča pomoći da prebrodimo sve i pomognemo jedni drugima. Pišem ovo jer nisam jedina koja se bori. Znaje da niste sami. Neću reći da mi ide odlično, ali definitivno sam na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i nekad napravim korak naprijed pa onda korak nazad, ali borim se i vjerujem da mogu proći korz ovo.

Vjerujem u sljedeće:

- u redu je osjećati to što osjećam

- u redu je biti tužan, samo nastavite s borbom i vratite se. To je ono što pokušavam i što me drži.

- ne sramite se osjećaja.

- u redu je osvjećati se ovako i možete se vratiti iz toga. Moguće je, samo nastavite vjerovati.

- vratit ću se jača nego ikada", poručila je Dokić.

Jelena je u karijeri osvojila pet turnira. Najveći uspjeh bio joj je polufinale Wimbledona, a 2014. godine se umirovila. Iako je na terenu nizala uspjehe, njen otac Damir nije bio zadovoljan njenim trenerima, kao ni vezom sa Tinom.

Dokić je 2017. godine objavila i autobiografiju 'Nesalomljiva' u kojoj je opisala kroz što je sve prolazila. Otac ju je tjerao da nastupa pod srpskom zastavom iako je htjela nastupati za Australiju, a nazivao ju je i ku***m i tukao ju tako jako da je često gubila i svijest. S posljedicama zlostavljanja još se uvijek bori.

Linker
13. lipanj 2022 17:17