Alen Večanin/CROPIX
MLADOST ILI LUDOST?

KAKO GA NIJE SRAM? 'Zločesti dečko' u velikom intervjuu progovorio o skandalu s Donnom Vekić!

'Zaslužio sam da me se kazni do neke mjere, ali imao sam dojam da će zbog takvih uvreda uskoro početi trpati ljude u zatvor. Ispričao sam se i Stanu i Donni, ali nije me sram', poručio je zločesti dečko svjetskog tenisa Nick Kyrgios u prvom velikom intervjuu nakon teniskog skandala godine.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 31. kolovoz 2015. 00:16

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) izreklo je Nicku Kyrgiosu uvjetnu četverotjednu suspenziju i novčanu kaznu od 25.000 dolara početkom ovoga tjednu, a sve zbog zbog uvrede upućene Stanu Wawrinki i Donni Vekić tijekom njihova dvoboja na turniru u Montrealu 12. kolovoza.

Kazna neće biti aktivirana, ako Kyrgios u sljedećih šest mjeseci, do 24. veljače 2016. godine:

1) ne bude kažnjen na ATP turnirima za verbalno ili fizičko zlostavljanje, ili

2) ne skupi više od 5000 dolara kazni na ATP turnirima.

Po prvi put nakon skandala oglasio se i Auatralac te je u velikom intervjuu za Daily Mail prokomentirao najnoviju kaznu i svoje ponašanje.

"Mislim da je kazna poštena. I zaslužio sam da me se kazni do neke mjere, očito je da sam još mlad. Imao sam dojam da će zbog takvih uvreda uskoro početi trpati ljude u zatvor, tako da sam stvarno naučio lekciju", rekao je 20-godišnji Australac grčkog porijekla uoči početka US Opena gdje će već na otvaranju imati tešku misiju protiv Andyja Murraya.

"Očito je da sada moram biti jako pažljiv i ponašati se u skladu s pravilima, ali istovremeno, sigurno neću izlaziti na teren i uopće ne pokazivati emocije. Bit će sve u redu, imam u sebi jako puno pozivitne energije".

Kyrgios je i prije naglašavao da je uvreda: 'Kokkinaikis ti je poševio curu', izrečena u 'žaru borbe'.

"Zaista nisam mislio da će to podignuti toliku prašinu. Ali eto, tako se dogodilo i vjerujem da sam nešto naučio iz toga. Jasno je da to nikad ne bih ponovio, ali isto tako ne mogu reći da se osjećan posramljeno. Nije me sram zbog toga što sam rekao".

Djevojka u centru skandala, piše Daily Mail, je hrvatska zvijezda u usponu Donna Vekić koja je nakon objave kazne izjavila da je Kyrgios odmah trebao biti suspendiran.

"Ispričao sam se Stanu i javno i u četiri oka. Ispričao sam se i Donni, ali ne direktno njoj nego preko posrednika", otkrio je Kyrgios i zaključio priču s komentarom na Federera, Đokovića i Nadala, teniske superzvijezde koje su osudile njegov ispad.

"Svi momci s kojima sam bio prijatelj su mi i dalje prijatelji. Ne mogu reći da sam bio dobar prijatelj s većinom tenisača prije incidenta, tako da se i nije ništa puno promijenilo. Oni koji su trebali, dali su mi podršku".

Linker
23. rujan 2024 03:28