Leylah Fernandez

 CRISTINA QUICLER Afp
FINALNI TURNIR

Kanađanke svladale Poljsku i pridružile se Talijankama u polufinalu Billie Jean King kupa

Kanada će u polufinalu igrati protiv pobjedničke reprezentacije iz skupine A
Piše: HinaObjavljeno: 09. studeni 2023. 22:56

Tenisačice Kanade pridružile su se reprezentaciji Italije u polufinalu Billie Jean King kupa, na finalnom turniru koji se održava u Sevilli.

Talijanke su u ranim poslijepodnevnim satima s 3-0 svladale Njemačku i s dvije pobjede osvojile prvo mjesto u skupini D te će u subotnjem polufinalu igrati protiv najbolje reprezentacije iz skupine B u kojoj je u najboljoj poziciji Slovenija kojoj pobjeda u petak protiv Kazahstana donosi prvo mjesto. Kazahstanke su u četvrtak poražene s 2-1 od Australije.

U večernjem dijelu programa Kanada je već nakon pojedinačnih dvoboja osigurala pobjedu protiv Poljske, koja je oslabljena neigranjem Ige Šwiatek. Marina Stakusic je je svladala Magdalenu Frech sa 4-6, 7-5, 6-3, a potom je Leylah Fernandez sa 6-2, 6-3 nadigrala Magdu Linette pa su Kanađanke s dvije pobjede ušle u polufinale kao prvoplasirana reprezentacija iz skupine C.

Kanada će u polufinalu igrati protiv pobjedničke reprezentacije iz skupine A, a to će biti pobjednik dvoboja Češka - SAD koji je na rasporedu u petak. Amerikanke su u četvrtak svladale Švicarke, koje su bile u statusu braniteljica naslova osvojenog prošle godine u Glasgowu.

Danielle Collins je sa 7-6 (4), 6-1 bila bolja od Celine Naef, a Sofia Kenin je sa 6-3, 6-7 (1), 7-5 svladala Viktoriju Golubić pa je meč parova postao nevažan.

U petak će u jutarnjem terminu (10 sati) igrati Kazahstan - Slovenija i Francuska - Njemačka, a u večernjem (ne prije 16 sati) Češka - SAD i Španjolska - Poljska.

Linker
09. studeni 2023 22:59