Ronald Gorsic / CROPIX
ZAGREB INDOORS

Karlović ispalio 44 as servisa: Ivo pobijedio i izjednačio svjetski rekord, poraz Ćorića

Učinio je to Karlović na jedinstven način svladavši Daniela Brandsa uz 44 as servisa
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 04. veljača 2014. 23:32

Ivo Karlović pobjedom je spriječio njemačku metlu drugog dana Zagreb Indoorsa u dvobojima s hrvatskim igračima. Učinio je to na jedinstven način svladavši Daniela Brandsa uz 44 as servisa, čime je izjednačio svjetski rekord u mečevima na tri dobivena seta.

Da je zabio još jedan, prešao bi Marka Philippoussisa (protiv Blacka u Kuala Lumpuru 1995.). I prvi set bio je raritetan jer je Karlović izgubio jedan jedini poen na svojem servisu, ali i set, jer se taj poen dogodio u tie-breaku. Borna Ćorić još je jednom pokazao zašto od njegaočekujemo velike stvari. Još uvijek će morati pričekati na prvu ATP pobjedu, ali budite uvjereni da neće imati još mnogo neuspješnih pokušaja. Kao i u Umagu, kada je debitirao na ATP Touru, koban je bio iskusni ljevak.

Kada se Borna Ćorić rodio u studenom 1996., Berrer se već pripremao za seniorsku karijeru. Jučer je priznao da ponajboljeg mladog tenisača svijeta vidi i u seniorskom vrhu.

- Rekao mi je da ću jednoga dana, ako nastavim naporno raditi, sigurno biti među 20 najboljih tenisača svijeta - kazao je Ćorić nakon meča.

Prilike koje je propustio protiv Nijemca sanjat će još danima. U prvom je setu nadoknadio break zaostatka, pa kod 4-5 izgubioservis iako je imao 40-0. U trećem je odigrao očajan prvi gem i izgubio servis koji više nije nadoknadio, a imao je sjajne šanse. Kod 3-4 i 0-30 promašio je smeš koji pogađa zatvorenih očiju, a kod 4-5 i 15-40 izbacio dva reterna nadrugom servisu.

- Možda bi mi 350. igrač svijeta oprostio takve pogreške, ali Berrer to neće - poručio je Ćorić.

Ante Pavić odigrao je, prema vlastitim riječima, najlošiji meč u posljednjih 5-6 mjeseci i ostao razočaran jer nije

kapitalizirao pozivnicu.

Zagreb Indoors, 1. kolo, rezultati: Berrer - Ćorić 6-4 3-6 6-4, Phau - A. Pavić 6-3 6-4, Karlović - Brands 6-7(4) 7-5 7-6(3).

Parovi, 1. kolo: Draganja/M. Pavić(4) - Huta Galung/Moser 6-4 6-4.

Linker
19. svibanj 2024 13:37