AFP
TENIS

Karlović ostao bez 7. naslova

Ivo Karlović u zenitu karijere igra vjerojatno najbolji tenis otkad je na Touru. U nedjelju navečer po našem vremenu, Div sa Šalate je u Newportu u svojem 14. finalu, ipak poražen od Amerikanca Rajeeva Rama sa 6-7(5), 6-4, 6-7(2) te nije došao do sedmog naslova u karijeri.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. srpanj 2015. 01:02

Novi veliki uspjeh 36-godišnjeg Zagrepčanina i novi naslov ugroženi su najprije u prvom setu u kojem nije igrao na nivou svih nastupa u Newportu gdje je redom bez problema i sa samo jednim izgubljenim servisom u polufinalu (Sock) pobjeđivao Marčenka, Jazirija, Browna i Socka. Popustio je naš igrač u tie-breaku u kojem nije servirao na uobičajenom nivou, to se, nažalost, ponovilo i u trećem setu.

Tijekom cijelog tjedna borio se Karlović s bolovima u desnoj ruci. U subotu je protiv Socka u polufinalu ispalio 14 aseva, ukupno na turniru u prva četiri meča 77, a finalu dodatnih 20. Da dostigne Gorana Ivaniševića na vrhu vječne ljestvice, mora ih zabiti još 308.

Ram je u Newportu 2009. godine igrao svoj jedini dosadašnji finale, u kojem je slavio protiv sunarodnjaka Sama Querreyja. Iako je Ram prije Newporta bio tek 161. igrač svijeta, Karlović je najavljivao teški meč što se i ostvarilo.

Niti u drugom setu nije bilo puno lakše, Ram nije lako dopustio break. Imao je naš igrač tri prilike za break u devetom gemu, Ram se othrvao, ali nije mu to pošlo za rukom u sljedećem njegovom servisu nakon kojeg je Karlović suvereno odradio servis za izjednačenje.

I u trećem su oba igrača bila sigurna na servisu, a Karlović je u 'pripetavanju' uzeo samo dva boda iako je u cijelom trećem setu suparniku na svojem servisu dao samo nekoliko poena.

Kako god bilo, Karlović se ovim plasmanom popravio za jedno mjesto i bit će 23...

Linker
22. rujan 2024 22:34