Neja Markicevic / CROPIX
ATP BASEL

Karlović otkrio recept za uspjeh protiv Wawrinke: Ivo lovi novi Ivaniševićev rekord

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. listopad 2015. 10:21

Protiv Stana Wawrinke u 1. kolu Basela Ivo Karlović upisao je svoju jubilarnu 20. pobjedu protiv nekog tenisača iz Topa 20.

Iako na početku nije izgledalo da će doći do pobjede, Div sa Šalate je ispalio 21 as i osvojio 89% poena nakon prvog servisa i slavio protiv drugog nositelja turnira i četvrtog tenisača svijeta sa 3-6, 7-6(2), 6-4.

"Na početku je bilo teško jer je on pogađao sve udarce. Ali jednostavno sam pokušao vjerovati, ostati u meču i nadao sam se da mogu preokrenuti. Na kraju se to i dogodilo“, objasnio je Karlović recept uspjeha.

Hrvatski tenisač imao je set zaostatka, te je u drugom setu gubio 3-1, ali uspio je nadoknaditi break u šestom gemu i potom okrenuti vodu na svoj mlin. A to nije bilo nikako lako jer je Wawrinka na svojoj strani imao i domaću publiku.

"Bili su zaista glasni, što je normalno. Ovo je njegova domaća publika i svi su navijali za njega. Pokušao sam ih jednostavno ignorirati i misliti pozitivno. Na kraju se isplatilo“, objasnio je Karlović tajnu uspjeha protiv Wawrinke koji je na turniru u Baselu u 12 nastupa čak osam puta poražen u prvim kolima.

Karlović je slavljem protiv Wawrinke ujedno zadržao šanse u rušenje rekorda po broju zabijenih asova u pojedinoj sezoni. Naime, aktualni rekorder je Goran Ivanišević koji je 1996. godine zabio 1477 asova. Karlović je ove sezone na 1361 zabijenom asu, a protivnik u 2.kolu bit će mu Dušan Lajović.

Linker
24. rujan 2024 00:16