AFP
ATP HALLE

Karlović prošao, Pavić ispao

Piše: HinaObjavljeno: 10. lipanj 2014. 20:11

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Halleu gdje će igrati protiv Tajvanca Lu Yen-Hsuna koji je nakon iscrpljujuće borbe, koja je trajala 2 sata i 44 minute, svladao 20-godišnjeg Splićanina Matu Pavića sa 7-6 (2), 6-7 (11), 7-6 (5).

Karlović je u prvom kolu Hallea, koji se igra na travnatoj podlozi, za samo 63 minute pobijedio šestog nositelja Rusa Mihaila Južnog sa 6-3, 6-4. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i prva pobjeda hrvatskog tenisača.

Karlović je odlično servirao, ubacio je 22 asa, i protivniku je prepustio samo deset poena na svoj servis. Također, ono malo prilika za "break" koje je imao uspješno je iskoristio, po jednu u svakom setu, te se je zasluženo plasirao u drugo kolo gdje ga čeka Tajvanac Lu Yen-Hsun. Posljednji puta igrali su ove godine u Memphisu, a slavio je Karlović.

Mate Pavić je protiv Lua propustio veliku priliku. Prvi međusobni ogled dvojice tenisača trajao je dva sata i 44 minute, a naš je predstavnik propustio tri meč-lopte za prolazak u drugo kolo i to na vlastitom servisu! Prije toga, u tie-breaku drugog seta, Pavić je spasio čak pet meč-lopti i nekim čudom odveo meč u treći set.

Pavić je zapravo trebao spašavati set-lopte jer je još ranije, u tie-breaku prvog seta, imao 6-5 i servis, pri kojem je propustio tri set-lopte. Lu ga je breaknuo, a potom još uzdrmanog razmontirao u pripetavanju.

Pavić je prvi stigao do breaka u trećem setu, poveo je s 4-3 i pri rezultatu 5-4 servirao za meč. Propustio je tri meč-lopte, a potom je Lu iskoristio prvu break-loptu za poravnanje na 5-5. Imao je Tajvanac još jednu meč-loptu na servisu Pavića za tie-break, ali se naš predstavnik izvukao dobrim servisom. Inače treba spomenuti da je Pavić spasio 10 od 12 break-lopti, a Lu četiri od šest.

Dva mini-breaka na početku tie-breaka usmjerila su meč u korist Lua, koji je do kraja ispustio jedan svoj servis, ali je u preostala četiri poena ostao iznimno čvrst.

Linker
25. rujan 2024 09:19