Jessica Pegula

 KENA BETANCUR Afp
SKROMNA BOGATAŠICA

Kći milijardera bori se za finale US Opena: "Nemam batlera, limuzinu ni privatni avion‘

Amerikanka Jessica Pegula za finale će se boriti protiv Čehinje Muchove
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 22:25

Posljednji Grand Slam sezone, američki US Open, polako ulazi u svoju završnicu, a s iščekivanjem najnapetijih mečeva, u fokus ulaze i sve izdašnije novčane nagrade.

Pobjednik US Opena (nagrade su izjednačene u muškoj i ženskoj konkurenciji), uprihodit će, naime, 3.6 milijuna eura, najveću novčanu nagradu u svijetu tenisa. Svota je to koja, kao i na drugim Grand Slamovima, iz godine u godine raste sve više, međutim ista je mizerna kada se uzme uz bok bogatstvima koje pojedini tenisači i tenisačice posjeduju.

Najzanimljivija po tom pitanju ovoga je tjedna američka tenisačica Jessica Pegula, odnosno ‘carstvo‘ njezinog oca Terryja, naftnog tajkuna, čije se bogatstvo procjenjuje na 7,7 milijardi dolara. Drugim riječima, 371. najbogatije osobe na svijetu...

Ipak, čini se da se njegova kćer time puno ne zamara, štoviše, reakcijom nakon pobjede u četvrtfinalu protiv Ruskinje Diane Shnaider dala je do znanja što misli o takvim pričama.

- Najviše me iritira to što ljudi misle da imam batlera. Da me voze uokolo, da imam privatnu limuzinu. Da svugdje letim privatnim zrakoplovom - zavapila je 30-godišnja Amerikanka i odlučno poručila:

- Ja definitivno nisam takva.

Jessica, doduše, nije jedina ‘kći milijardera‘ u polufinalu US Opena. Njezina sunarodnjakinja Emma Navarro iz istog je razloga zaplijenila puno pozornosti, njezin otac Ben vrijedan je, naime, nešto mršavijih 1.5 milijardi dolara. Spomenute tenisačice svoje će račune u svakom slučaju pokušati podebljati, Navarro u polufinalu očekuje dvoboj protiv druge nositeljice Bjeloruskinje Arine Sabaljenke, dok će Pegula finale pokušati izboriti preko Čehinje Karoline Muchove.

Linker
05. rujan 2024 22:26