MONTE-CARLO, MONACO - APRIL 13: Borna Coric of Croatia in action against Alexandr Dolgopolov of Ukraine during day two of the Monte Carlo Rolex Masters tennis at the Monte-Carlo Sporting Club on April 13, 2015 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
 Julian Finney/Getty / 2015 Getty Images
ATP DUBAI

Kohlschreiber izbacio Ćorića

Prošlogodišnji polufinalist ATP turnira serije 500 u Dubaiju, hrvatski tenisač Borna Ćorić, nije uspio izboriti mjesto u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja, nakon što je u srijedu poražen u drugom kolu od Nijemca Philippa Kochlschreibera s 2-6, 6-7 (5).
Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2016. 15:46

Bio je to prvi dvoboj 19-godišnjeg Zagrepčanina s 32-godišnjim njemačkim tenisačem, u kojem je tijekom prvog seta ostao bez ijedne prilike za break, a Kohlschreiber nizom od četiri gema lako osvojio prvu dionicu meča. No, u drugom setu je Ćorić pružio daleko snažniji otpor 28. tenisaču svijeta i bio na pragu ulaska u set odluke.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac u drugom je setu daleko bolje servirao pa je Kohlschreiber ostao bez ijedne break-lopte, dok ih je Ćorić imao čak šest, jednu u prvom gemu, dvije u trećem (15-40) te još tri u 11. gemu (0-40), ali se Nijemac uspio izvući iz svih kriznih situacija. Nažalost, pri vodstvu njemačkog tenisača 3-2 u tie-breaku, naš je igrač napravio jedinu dvostruku pogrešku u meču, što se pokazalo odlučujućim trenutkom. Ćorić taj zaostatak nije uspio nadoknaditi, a Kohlschreiber je nakon 91 minute borbe realizirao treću meč-loptu.

Hrvatski reprezentativci Ivan Dodig i Marin Draganja propustili su priliku izboriti mjesto u četvrtfinalu turnira parova. Iako su u dvoboju prvog kola vodili 6-4, 3-1 na kraju su poraženi od poljske kombinacije, Lukaša Kubota i Marcina Matkowskog, sa 6-4, 4-6, 7-10.

Hrvatski tenisač Franko Škugor poražen je u dvoboju 2. kola ATP turnira u Dubaiju od četvrtoga tenisača svijeta Švicarca Stanislasa Wawrinke s 5-7, 1-6.

Škugor (28) se nakon više od pet i pol godina našao se u 2. kolu nekog ATP turnira, nakon što je u utorak u 1. kolu Dubai Tennis Championshipsa sa 6-2, 6-3 svladao 47. tenisača svijeta Rusa Teimuraza Gabašvilija. U 2. kolu je Šibenčanina, koji je prošao kvalifikacije na ovom turniru, čekala najteža prepreka - drugi nositelj Stan Wawrinka koji nije dopustio senzaciju, mada je Škugor pružio dostojan otpor.

Škugor je se odlično držao u prvom setu, u petom gemu je imao i "break-loptu", a svoj servis je sjajno čuvao sve do 12. igre, kada Wawrinka radi "break" za prvi set. Švicarac je oduzeo servis Franku i u drugom gemu drugog seta, a potom i za 5-1. Franko je spasio čak četiri meč-lopte, a petu je Wawrinka iskoristio za pobjedu nakon sat i pol igre. Wawrinka u četvrtfinalu ide na Nijemca Philippea Kohlschreibera.

ATP Dubai - 2. kolo:

Feliciano Lopez (Špa/6) - Lukaš Rosol (Češ) 6-3, 7-6 (7)

Roberto Bautista Agut (Špa/4) - Hyeon Chung (Kor) 6-0, 6-1

Marcos Baghdatis (Cip) - Vašek Pospišil (Kan) 6-4, 6-2

Tomaš Berdych (Češ/3) - Thomas Fabbiano (Ita) 6-2, 6-2

Philipp Kohlschreiber (Njem/8) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-2, 7-6 (5)

Linker
24. rujan 2024 17:21