Ronald Gorsic / CROPIX
DAVIS CUP

Krajan nakon ždrijeba: 'Mogli smo i bolje proći, Haase i Sijsling su neugodni'

'Nizozemska ima dva odlična igrača, a tu pogotovo mislim na Robina Haasea, koji je vrlo jak na zemlji. Vjerujem da će upravo to biti podloga za koju će se i odlučit'
Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2014. 15:56

Kako bi opet postali članovi Svjetske skupine Davis Cupa hrvatski tenisači morat će od 12. do 14. rujna pobijediti Nizozemsku u gostima, tako je odlučeno na ždrijebu parova kvalifikacija u Londonu u utorak.

Bit će to prvi međusobni susret Hrvatske i Nizozemske, te je stoga dodatnim ždrijebom odlučen domaćin, a tom je prilikom prednost izbora podloge dobila Nizozemska.

"Sigurno smo kao nositelji imali i boljih opcija, poput Indije ili Uzbekistana. Normalno da vjerujemo u pobjedu, bez obzira što ćemo biti gosti, no jasno je da nam neće biti lako, jer Nizozemska ima dva odlična igrača u sastavu, a tu pogotovo mislim na Robina Haasea, koji je vrlo jak na zemlji. Vjerujem da će upravo to biti podloga za koju će se i odlučiti", rekao je izbornik Željko Krajan.

Ovog su tjedna na pojedinačnoj ATP listi među sto najboljih dvojica nizozemskih tenisača: to su Robin Haase (47.) i Igor Sijsling (55.). Upravo njih dvojica su i glavni kandidati za igranje pojedinačnih mečeva, a prilično je vjerojatno da će biti nominiran i Jean-Julien Rojer, koji je trenutno 34. na rang-listi igrača parova.

Najveći uspjeh Nizozemske u ovom natjecanju je polufinale iz 2001. godine, a u međuvremenu nije imala osobitih uspjeha. Ove sezone je, prvi put od 2009., bila u Svjetskoj skupini i protiv favorizirane Češke, branitelja naslova, u veljači je izgubila rezultatom 2-3. U prvom dvoboju Robin Haase je bio bolji od Radeka Štepaneka, no protiv raspoloženog Tomaša Berdycha, koji je bio uključen u osvajanje sva tri sljedeća bod za Češku, Nizozemci nisu imali rješenje.

Posljednja dva susreta u kojima su bili domaćini, protiv Austrije i Švicarske, Nizozemci su odigrali na zemlji.

U ostalim parovima sastaju se Brazil - Španjolska, Izrael - Argentina, Kanada - Kolumbija, SAD - Slovačka, Australija - Uzbekistan, Indija - Srbija i Ukrajina - Belgija.

Linker
24. rujan 2024 19:23