BEIJING, CHINA - OCTOBER 08: Ivo Karlovic of Croatia serves against Pablo Cuevas of Uruguay during the day six of the 2015 China Open at the China National Tennis Center on October 8, 2015 in Beijing, China. (Photo by Emmanuel Wong/Getty Images)
 Emmanuel Wong / Getty Images / 2015 Getty Images
ATP BASEL

Kralj aseva propustio meč-loptu: I deveti put je bio koban tie-break trećeg seta

Piše: HinaObjavljeno: 30. listopad 2015. 18:06

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se plasirao u polufinale ATP turnira u Baselu, u četvrtfinalu ga je nakon dva sata i 26 minuta igre svladao Francuz Richard Gasquet sa 6-4, 6-7 (2), 7-6 (6).

Karlović nije uspio ponoviti prošlogodišnji rezultat u Baselu kada je igrao polufinale iako je imao meč-loptu u "tie-breaku" trećeg seta. Kod vodstva Karlovića od 6-5 u odlučujućoj igri naš je igrač bekhendom koji je pao na samu osnovnu liniju izašao na mrežu, ali je Gasquet potegnuo fenomenalan bekhend kojim je "probio" Karlovića i spasio se poraza. Kada je Gasquet nakon sljedećeg poena stigao do svoje meč-lopte, Karlović je pogodio prvi servis, ali Gasquet je nekako uspio vratiti retern, a Karlović je potom promašio volej kojim je izgubio i meč.

Bio je ovo deveti Karlovićev susret ove godine koji je bio odlučen u "tie-breaku" odlučujućeg seta, a svih devet naš je igrač izgubio.

Dvoboj protiv Gasqueta nije dobro počeo za Karlovića koji se već nakon prvog gema požalio na bol u podlaktici, a nakon što je u trećoj igri izgubio servis i to tako što je po izjednačenju napravio dvije dvostruke servis pogreške potražio je pomoć fizioterapeuta. U nastavku dvoboja naš je igrač imao povez na desnoj podlaktici koji mu je vjerojatno pomogao jer do kraja susreta nije više izgubio servis.

U drugom setu Karlović je kod svog vodstva 5-4 imao set-loptu na Gasquetov servis, no nije ju uspio iskoristiti, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". Gasquet je poveo sa 2-0, a potom je uslijedila nevjerojatna serija od sedam uzastopnih Karlovićevih poena kojima je riješio drugu dionicu igre u svoju korist.

Oba igrača su u trećem setu imala po jednu "break-loptu", Gasquet u četvrtoj, a Karlović u sedmoj igri, no u tim situacijama nisu imali pravu šansu, jer su serveri opasnost otklonili odličnim početnim udarcima.

Svih prvih 13 poena u "tie-breaku" trećeg seta otišli su na stranu servera, a tada je Karlović pokleknuo i tako po deveti put ove godine nesretno izgubio.

Gasquet će u polufinalu igrati protiv pobjednika ogleda između prvog hrvatskog reketa Marina Čilića i Španjolca Rafaela Nadala.

Linker
19. rujan 2024 00:48