Kyrgios je na štakama došao na suđenje u Canberri

 Saeed Khan/AFP
BACIO JE NA TLO

Kyrgios na sudu priznao da je fizički nasrnuo na djevojku, ali neće biti kažnjen: ‘Napravili ste glupost‘

Psiholog je rekao da je tenisač patio od depresije, a probleme rješavao alkoholom i drogama
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 03. veljača 2023. 08:05

Kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios priznao je krivnju za napad na bivšu djevojku, ali je izbjegao osudu nakon što je sutkinja njegov postupak nazvala "jednokratnim činom gluposti".

Lanjski finalist Wimbledona priznao je pred sudom u Canberri da je 10. siječnja 2021. napao tadašnju djevojku Chiaru Passari, gurnuvši je na tlo nakon žestoke svađe. Passari je slučaj prijavila policiji deset mjeseci kasnije nakon što je par prekinuo.

U izjavi pročitanoj na sudu, Passari je rekla da je prošla kroz tešku traumu zbog incidenta, da je doživjela ozbiljan gubitak težine, da danju i noću nije ustajala iz kreveta, da nije mogla spavati niti uspostaviti nove romantične veze.

Kyrgiosovi odvjetnici zatražili su da se optužba, tvrdeći da se radi o izoliranom incidentu koji nije odraz karaktera njihova klijenta. Odvjetnik Istaknuli su da je Kyrgios pokušavao smiriti napetosti pozivajući Uber, te da je više puta pokušao na miran način odmaknuti Passari od automobila prije no što je došlo do incidenta.

- U takvoj situaciji i uslijed frustracije koja se stvorila, moj klijent je reagirao i došlo je do prekršaja - rekao je odvjetnik.

Psiholog Sam Borenstein rekao je sudu da je Kyrgios patio od velike depresije koja je uključivala crne periode, misli o samoozljeđivanju, nesanicu, uznemirenost i osjećaje krivnje. Dodao je da se tenisač oslanjao na alkohol i droge kako bi se nosio s problemima, ali da sada napreduje u rješavanju istih.

- Dok sada razgovaramo, njegovo je mentalno zdravlje znatno bolje - istaknuo je Borenstein.

Sutkinja Beth Campbell saslušala je tužbu, ali ju je na kraju odbacila. Rekla je da je Kyrgios loše postupio, ali prekršaj nije bio planiran ili s predumišljajem i bio je "jednokratan čin gluposti" mladića koji se pokušavao izvući iz napete situacije.

Kyrgios je na sud došao na štakama i zbog ozljede koja ga je izbacila s ovogodišnjeg Australian Opena. Uz njega su bile majka Norlaila i njegova sadašnja djevojka Costeen Hatzi.

Linker
19. travanj 2024 23:35