Nick Kyrgios

 KEVIN C. COX Afp
SLUŽBENO

Kyrgios prvi put propušta Laver Cup: ‘Moram ostati kod kuće, posvetiti se obitelji i prekrasnoj djevojci‘

Australski tenisač Nick Kyrgios odlučio je da neće zaigrati na Laver Cupu
Piše: HinaObjavljeno: 02. kolovoz 2022. 19:52

Trebao je Kyrgios zaigrati za reprezentaciju "ostatka svijeta" protiv Europljana na petom izdanju Laver Cupa, koje će biti održano od 23. do 25. rujna u londonskoj O2 Areni, ali je ponudio objašnjenje za izostanak.

"Bez Laver Cupa za mene ove godine", napisao je 27-godišnji Australac u objavi na Instagramu.

"Moram ostati kod kuće, posvetiti se obitelji i prekrasnoj djevojci", dodao je Kyrgios koji je bio u sastavu "ostatka svijeta" na sva četiri dosadašnja izdanja i svaki put se našao na gubitničkoj strani.

Europljani su posebno uvjerljivi bili prošle godine u Bostonu, kad su slavili sa 14-1, a ove godine bi europski izbornik Björn Borg po prvi put u svom sastavu trebao imati sve članove "Velike četvorke", Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Rogera Federera i Andyja Murrayja.

Njegov suparnik John McEnroe je u utorak nominirao Amerikanca Jacka Socka, a već ranije je u sastav uvrstio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, Amerikanca Taylora Fritza i Argentinca Diega Schwartzmana.

Oba izbornika imaju pravo nominirati još dvojicu igrača.

Svakog od tri dana na rasporedu su tri pojedinačna i jedan meč parova. Pobjede prvog dana donose po jedan bod, drugog dana dva, a trećeg tri boda. Prva reprezentacija koja sakupi najmanje 13 bodova osvaja Laver Cup.

Linker
25. travanj 2024 03:26